keresés

2015. május 20., szerda

Zeneíró programok 6.

Manapság, a szélessávú internet világában sokfajta lehetőségünk van arra, hogy valami időtállót hozzunk létre. Ennek egyik eszköze, a blog, melynél több ingyenes, valamint fizetős tárhely áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy belekezdjünk az írásába.


Mielőtt elkezdenénk az írást, több dolgot is át kell venni, mint például, hogy releváns-e az amit szolgáltatunk, érdekli-e egyáltalán az embereket a téma, feldolgozták-e már, stb. Ezután a megfelelő honlap kiépítése, mely egy összetett folyamat során valósul meg. Szerencsére számos telepíthető és testreszabaható alkalmazás áll rendelkezésünkre, pl. a Bloggeren is. Ha van egy Gmail fiókunk, akkor nem nagy kunszt létrehozni a saját blogunkat, csak néhány kattintás és meg is van. Innentől már rajtunk áll, hogy mihez kezdünk vele. Érdemes kihasználni a web 2.0 beágyazható szolgáltatásait honlapunkon. Érdemes fórumot nyitni, ahol a látogatók megoszthatják velünk tapasztalataikat, gondolataikat. Ezekre érdemes figyelni, mert így tudjuk fejleszteni, az igényeik szerint kialakítani a blogunkat. Ha ezt megtesszük, akkor valószínű, hogy visszajárnak majd, mert látják, hogy számít a véleményük, és így szívesen vannak fenn. Fontos az egyediség, a hasznosság és a könnyű kezelhetőség a honlapon. Ezek is mind elősegítik a jobb élmény szerzését az olvasóknál.


Nagyon hasznosak még a web 2.0-ős startup-ok, melyek segítségével könnyen lehet integrálni különböző oldalakat a blogunkba – pl. Facebook, Youtube. Ezek segítenek, hogy könnyebben elterjedjen a blogunk híre, mivel maguk az olvasók reklámozzák azt. Érdemes RSS feed-et is használni, hogy a legfrissebb bejegyzésekről azonnal hírt kapjanak az olvasók. De a mi blogunkra is kirakhatunk más oldalakról származó híreket az RSS segítségével, így további, a témához kötődő oldalra navigálhatjuk el az olvasóinkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése