keresés

2015. május 9., szombat

Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár (MILEV) közvetlen URL-je: http://www.milev.hu/
A MILEV honlapja a közelmúltban került kialakításra az egykori levéltár és múzeum szolgáltatásainak összevonásával. Ennek megfelelően az erőfeszítések ellenére a honlap bizonyos pontokon további fejlesztésre szorul.

Az intézmény weboldalának kezdőlapján képekkel illusztrált friss híreket, aktuális eseményekkel, folyamatban lévő és lejárt pályázatokkal kapcsolatos információkat talál a látogató. Az oldal fejlécében helyezkedik el a főmenü, amelyen keresztül leugró listákból érhetőek el a különböző aloldalak. A kezdőlapon ezen kívül a főmenüben nyújtott lehetőségeket szintén képekkel illusztráló interaktív galéria is található.


A főmenün keresztül elérhető aloldalakon bőséges információ lelhető fel az intézményről, kezdve az ott árult könyvektől és az aktuális kiállításoktól az intézmény alapelveiig. Az intézmény bemutatkozó oldala azonban nincsen kitöltve, ezért az intézményi felépítésről, vagy a vezetőségről itt információt nem találhat a felhasználó
A honlap angol nyelvű változata a főmenüből érhető el. Az intézmény angol nyelvű oldala arculatában a magyar nyelvű oldal idézi, tartalmában azonban különbözik, valamelyest szegényesebb. Hírekre, pályázatokra, aktuális eseményekre vonatkozó utalások az angol nyelvű oldalon nem találhatóak, ehelyett az elsősorban az intézmény és a kiállítások, gyűjtemények bemutatását célozza. Bár a külföldi érdeklődőket érintő legtöbb információ (pl. nyitva tartás, adott kiállítások ára) angol nyelven elérhető, a felhasználó néhol lefordítatlan magyar szöveggel is találkozhat az oldalon.


Az oldalon a népszerűbb közösségi média portálok integrálva lettek, így a jobb felső sarokban megtalálható az intézmény Facebook és Youtube oldalára vezető gomb. Az intézmény Youtube csatornáján (MiLevTube felhasználónév) sokféle tartalmat osztanak meg, az intézmény munkáját érintő témákban készült TV-s interjúktól kezdve egészen a hosszabb előadásokig, ismeretterjesztő videókig. Az oldal rendszeresen nem frissül, legújabb tartalma 2 hónapos, a feliratkozások száma minimális, jelenleg 9 darab. Az intézmény Facebook oldalát 2300-an kedvelik, itt rendszeresen oszt meg az intézmény képeket és cikkeket, amelyek esetleg érdekelhetik a látogatókat, noha gyakran a levéltár gyűjteményeihez, kiállításaihoz közvetlenül nem kapcsolódnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése