keresés

2015. május 5., kedd

Magyar Evangélikus Digitális Tár (MEDiT)

Magyar Evangélikus Digitális Tár (MEDiT)

Tevékenységükről a főoldalon egy nagyon rövid leírást találunk, amiből megtudjuk, hogy adatbázisukban 2558 PDF állomány található, mely összesen 345979 oldalt tesz ki.
Az adatbázis szerkesztője Dr. Hubert Gabriella. 
A szerzői jogok betartására külön felhívják a figyelmet, ami szerint a Digitális Tárban található kéziratok és nyomtatványok digitális változatára vonatkozó közlési jogok a Magyarországi Evangélikus Egyházat (MEE) illetik. Az oldalon található PDF fájlokat nem lehet kereskedelmi célokra felhasználni, valamint nem is reprodukálhatók publikációs célokra a jogtulajdonos írásos engedélye nélkül. Ha pedig az állomány egy darabjára hivatkozunk az adott példány nyitólapjának URL-jét kell használni.


Screenshots/képernyőkép


A gyűjtemény nyitólapja és keresési felülete megegyezik. Részletes keresésre sajnos nincs lehetőség, csak böngészésre.



Böngészési felület


Tételek listázása



tétel+adatok


Sajnos semmilyen információt nem tartalmaz az oldal, eléggé kezdetleges. A dokumentumokat az oldalon is megtekinthetjük és a nyíl billentyűkkel tudunk benne lapozni. PDF formátumban is megtekinthetjük őket, úgy egyszerűbb a kezelés és navigálás. Keresni viszont csak PDF-ben megnyitva lehet benne.
Kiegészítő szolgáltatásokat nem nyújtanak, nem lehet hírlevélre feliratkozni, nincs elérhető RSS Feed, nem lehet regisztrálni, sem profilt kialakítani. Nem lehet testreszabni, sem kommentelni. Facebook oldaluk sincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése