keresés

2015. május 10., vasárnap

Vajdasági Magyar Digitális Adattár

A Vajdasági Magyar Digitális Adattár a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet adattára és folyamatosan működteti. Az Intézet oldaláról két féle képen érhető el. Az egyik lehetőség, hogy a cím alatt található a keresés menü és amellett olvasható a teljes név, ami kattintható. Ekkor a teljes oldalt tudjuk megnyitni. A másik lehetőség, hogy ha egy kicsit leljebb gördítünk bal oldalon színes téglalapok láthatóak és a harmadik kell kattintani. Itt azonban nem a teljes oldalt kapjuk meg, hanem kiválaszthatjuk, hogy pontosan melyik menüpontot szeretnénk megnyitni.
Az Intézet oldalán külön menü pontja van a támogatóknak illetve a Kapcsolat menü pont alatt olvasható az állandó munkatársak nevei.

Az Adattár oldalán a következő információkat találtam:
Fejlesztette:  Gas Softwares
Évszám: 2006-2012



Vajdasági Magyar Művelődési Intézet főoldala




A kezdő lapon jobb felső sarokban találunk egy Rólunk gombot, amire kattintva általános információt tudhatunk meg magáról az Intézetről és a létrejöttéről. Külön leírást a gyűjteményekről nem találtam. Ugyan ezen az oldalon a Kapcsolat pont alatt látható, hogy az oldal rendelkezik RSS feddel. A fő oldalon ajánlatok olvashatóak az adattárból. Ahogy egy-két ajánlatra rákattintottam észrevettem, hogy nem napra készen frissítik az oldalt.
Az Intézet oldalát egy kicsit túl zsúfoltnak találom és könnyen el lehet veszni benne. Az Adattár oldala egyszerűbb, átláthatóbb és könnyebben kezelhető.

Vajdasági Magyar Digitális Adattár főoldala



Az Adattárnak 9 almenüje van, melyek a következők:

  1. Települések
  2. Rendezvények
  3. Intézmények
  4. Kronológiák
  5. Bibliográfiák
  6. Könyvek, dokumentumok
  7. Folyóiratok
  8. Drámatár
  9. Képzőművészeti tár
 Minden egyes almenü rendelkezik részletes keresővel, ahol különböző szempontok szerint tudunk keresni. Elérhető formátumok a következők: doc, pdf,  jpg.

Vajdasági Magyar Digitális Adattár - Könyvek almenü



Kereső könyv oldala

 



Az Intézetnek van facebook oldala, amelyet több mint 1800 ember kedvel. Bejegyzések körülbelül napi szinten történnek, míg a hozzászólások nem igazán. Az utolsó hozzászólás márciusban volt.

Facebook oldal

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése