keresés

2015. május 5., kedd

Börtönfilmek 7.

Egy börtönfilmekkel foglalkozó blog nagyon specifikus témát fed le. Ahhoz, hogy az olvasó kellően tájékozott lehessen, érdemes megosztani vele a börtönnel kapcsolatos "ősforrásokat", egyéb filmes blogokat, oldalakat link formájában, de ha szükséges könyveket is. Így könnyebben azonosulni tud a blog tartalmával.
Az először a börtönfilmes blogra tévedő web felhasználónak, aki nem ismerős még a börtönfilmekkel és a téma és persze a blogíró is teljesen idegen számára, rögtön szimpatikusabb lesz a blog, ha általa nagy valószínűséggel ismert filmportálok kritikáira, illetve egyéb felhasználók film értékelésére hivatkozik a blog írója.
Ha már a blogger időt szán arra, hogy filmes blogot készítsen, rendszeresen szükséges publikálnia, hogy ne veszítse el olvasóit és lehetőleg minden filmműfajból érdemes legalább egy-két filmet kiragadnia, hogy a teljesség érzetét megteremtse az olvasóban.
Annak érdekében, hogy ne egy újabb filmes felsorolás legyen csak a börtönblog, a blogger jól teszi, ha a filmes blogot összevonja valamilyen más tudományterületekkel, például a szociológiával, a börtönpszichológiával, ezáltal teremtve egy összetettebb  filmes blogot.


A saját filmélmény leírásán kívűl a legtöbb blogger tájékozódik más blogokból, filmes portálokból. Ezeknek a portáloknak a tartalmát érdemes RSS feed formájában beágyazni a blogba. De a saját filmélmény leírása a legmeghatározóbb, ettől lesz egyedi a blog, ez növeli az olvasottságot és meghozza más bloggerek kedvét, hogy szemezgessenek az adott blogból, esetleg feedként beépítsék a saját blogjukba vagy tageljék.
A letisztult, átlátható oldal, a rendezettség a filmes blognál is fontos. Ennek érdekében az egy csoportba (műfajba) tartozó filmeket érdemes címkézni, azonos címkével ellátni.
A közösségi aktivitást és olvasottságot elősegítendő javallott facebook, illetve twitter pluginok (like, megosztás) beépítése a blogba és fórumok létrehozása, ahol egyrészt a felhasználók megvitathatnak egy-egy filmet, vagy az oldallal kapcsolatos felmerült kérdést, másrészt tippeket adhatnak a blog készítőjénk, milyen filmeket lenne még érdemes feldolgozni a blogban
. Az is növelheti oldalunk látogatottságát, ha egy olyan egyszerű alkalmazás segítségével, mint a Google Feedburner, segítjük a rendszeres olvasójkat abban, hogy emailcímük egyszeri megadásával a blog minden egyes újabb bejegyzéséről értesülhessenek.
Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy létrejöjjön az ideális börtönfilmes blog, a megfelelő tartalomszolgáltatás.


hatodik bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése