keresés

2015. május 9., szombat

Jel-Kép

Jel-Kép
Jel-Kép negyedéves tudományos folyóirat. Tanulmányokat, recenziókat, vitacikkeket, dokumentumokat közöl a kommunikáció, a közvélemény és a média témakörében.
A Jel-Kép elődje a Tömegkommunikációs Kutatóközpont (TK) által kiadott Rádió és Televizió Szemle volt. Az immár Szecskő Tamás szerkesztésében, a mai nevén megjelenő folyóirat 1980-tól egyre inkább a megerősödő közvéleménykutatások és a tömegkommunikáció-kutatások fórumává vált. 1992-ben a mindmáig főszerkesztő Terestyéni Tamás újraszervezte a folyóiratot, elsődlegesen a kommunikáció és közvéleménykutatások, valamint a média kérdéskörével foglalkozó tudományos fórumként. A lap azóta a jelenlegi formájában, terjedelemben és tematikai tagolásban, negyedévenként jelenik meg. A honlap fenntartója az Arcanum Adatbázis Kft.



Gyüjtemény nyitólap + keresési felület:

Tételek listázása + megjelenített adatok:
Információszolgáltatás:                                  
A kezdőoldalon a fent említett folyóirat történeti leírást olvashatjuk, magáról a digitalizálási folyamatról azonban nem találunk információkat. És ugyanitt közlik az üzemeltetők, hogy az adatbázis nyújtotta lehetőségek kihasználásához és a tartalmak helyes megjelenítéséhez az Internet Explorer és az Acrobat Reader programok használatát javasolják. Mozilla Firefox és Google Chrome böngészők használata esetén ki kell kapcsolni a beépített PDF megjelenítőt, és az Acrobat Readert kell beállítani, amihez pdf formátumú útmutatót is mellékeltek.
A keresési felület meglehetősen egyszerű, vagy a szöveg szavaira, vagy pedig külön a tartalomjegyben is kereshetünk. A keresést segíti az előzetes szófelismerés, ami mellett rögtön a találati arányokat is láthatjuk. A dokumentumok pdf formátumban érhetőek el, számonként.

Navigáció/struktúra/webdesign:
A kezdőoldal bal felső sarkában van a keresőfelület, alatta a s kronológiai sorrendbe rendezett számok pdf formátumú fájljai találhatóak meg. Jobb oldalon találjuk a súgó funkciót, illetve a jobb felső sarokban az Arcanum oldalára vezető linket. A keresésénél, ha kiválasztjuk az egyik találatot, automatikusan a pdf fájl jelenik meg, azonban bal oldalon a többi találatunk is elérhető marad.

Kínált formátumok
Az archívum pdf formátumban őrzi a dokumentumokat.

Meta-adatolás, leírás, katalóguscédula-megjelenítés
A találatok esetében az aktuális szám címét, kezdőoldalának képét és a tartalomjegyzékét találjuk. 

Web 2.0 eszközrendszer, interaktivitás
Az oldalon hírlevél feliratkozási-, regisztrálási-, és kommentelési lehetőség nincs.

Közösségimédia-kompatibilitás
A folyóirat-adatbázisnak nincs facebook oldala, sem erre a közösségi felülettel kapcsolatos funkciót sem találunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése