keresés

2015. május 5., kedd

Testnevelési Egyetem – Digitális Könyvtár

Alapadatok a gyűjteményről:

A Testnevelési Egyetem – Digitális Könyvtár egy ténylegesen csak keresőfelülettel rendelkező oldal, ahol az adott egyetem dokumentumaira kereshetünk, mindezt kategóriákra felosztva. A holnapot 2006-ban hozta létre az Ex Libris, amelyet a kezdőlap alján találhatunk meg. Azonban a működtetője a DigiTool. További létrehozói adatok nem deríthetők ki az oldalról.




Információszolgáltatás:
Nem található semmilyen leírás a fenntartóról, a történetről, a digitalizálásról se a munkatársakról. De mivel ez egy egyetemi dokumentumkereső-rendszer, ezért feltételezhetjük, hogy a fenntartója a Testnevelési Egyetem.

Navigáció/struktúra/webdesign:
Teljes mértékben átlátható, logikus, lényegre törekvő honlap. Nem viszik túlzásba a dizájnt, de egy ilyen oldalra nem is szükséges. Kereshetünk egyszerűen vagy összetetten, attól függően mennyit tudunk a keresendő szövegről. Be is lehet lépni az oldalra, amely feltételezem az egyetemi hallgatóknak van fenntartva, és így még több mindent el tudnak érni, ahhoz ami a tanulmányaikhoz szükséges. Ha valaki megnézi az oldalt, akkor vendégként szerepel a neve. Vannak nyilvánosan elérhető tételek is, ilyenek például a szakfolyóiratok, de még a szakdolgozatokat is le lehet tölteni. A formátum szinte mindegyik dokumentumnál pdf-ben van feltéve.

Web 2.0 eszközrendszer, interaktivitás:
Az oldal olyan értelemben testreszabható, hogy az úgynevezett E-Polcra tehetem az általam megnézni kívánt tételeket. Így később már nem kell rákeresnem újra, hanem rögtön elérhető lesz számomra a legközelebbi böngészésnél is.

Közösségimédia-kompatibilitás:
A digitális tételek megnyitásakor bár kapunk egyedi URL-t, de az nem egy átlátható cím. Facebook oldala nincs, mivel ez egy szimpla keresőoldal, nincsenek hírek vagy bármi megosztanivaló.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése