keresés

2015. május 20., szerda

Budaörsi Elektronikus Könyvtár

Budaörsi Elektronikus Könyvtár


Budaörs több ezer éves múltját megismertesse az érdeklődőkkel. Terveik szerint valamennyi általunk ismert írott és képi adatot közkinccsé teszik a B.E.K. oldalain. Az elektronikus könyvtárt a budaörsi Gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár működteti, készítői: Filipszky István igazgató, Alföldi Gabriella, Bíró Ágnes weblapkészítő.


Információszolgáltatás:

A gyűjteményről konkrétan nincs külön leírás, mivel a menüpontok alatt közvetlenül el lehet érni a gyűjteményt. Nincs leírás a könyvtár történetéről, se a digitalizálás folyamatáról, a honlap felépítéséről, sem pedig a fejlesztésekről. Rövid leírás keretében ejtenek szót a szerzői jogi kérdésekről a kezdőlapon. Az oldalt utoljára 2010. januárjában frissítették.

Navigáció/struktúra/webdesign:

Az anyaintézethez linken keresztül lehet eljutni, valamint e-mailt is lehet küldeni nekik. Maga a honlap a végletekig egyszerű, minden menüpont a gyűjtemény egy típusba tartozó dokumentumait tartalmazza, így nincs szükség keresőre se, főleg, hogy nincs akkora mennyiség, ami indokolná a létét.

Kínált formátumok

Az elérhető formátumok: PDF, JPG. Hanganyag nincs. Mindent, ami megtalálható a honlapon, le lehet tölteni.

Meta-adatolás, leírás, katalóguscédula-megjelenítés

Minden olyan dolgot, amit le lehet tölteni, rendesen elláttak metadatokkal. Többek között a típus megjelölésével, rövid leírással, linkekkel és bibliográfiai adatokkal. Hogy mennyi és milyen adattal rendelkeznek, az típustól és menüponttól is függ, viszont egységes a kialakítás.

Web 2.0 eszközrendszer, interaktivitás

Gyakorlatilag semmi, egyedül egy e-mail cím az anyaintézettel, ha esetleg valami probléma felmerülne.

Közösségimédia-kompatibilitás

Könnyű az oldalak megosztása, mivel nincs semmi beágyazva, így mind rendelkezik külön URL címmel. A könyvtár nincs fenn a Facebook-on.

Screenshots/képernyőkép

- gyűjtemény nyitólap

- keresési felület

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése