keresés

2016. április 25., hétfő

OMgK Digitalizált mezőgazdasági szakkönyvek

OMgK Digitalizált mezőgazdasági szakkönyvek
http://www.omgk.hu/Digitarchiv/akv_index.htm

Az Országos Mezőgazdasági Könyvtár (Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár) által létrehozott gyűjtemény, melybe azon muzeális könyvek digitalizált változata került be, melyek szakmatörténeti jelentőségükön túlmenően általános kulturális értékkel is bírnak. A digitalizálási munkába egyrészről a régi könyvek kímélése és archiválása, másrészről a közkinccsé válásuk érdekében fogtak bele.
A létrehozás dátuma ismeretlen.
A Országos Mezőgazdasági Könyvtár (Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár) honlapjáról való elérhetőség: Elektronikus források => Agrár e-könyvmúzeum => Könyvek



A nyitóoldalon egy rövid leírást találunk a gyűjteményről, a létrehozás okairól, melyben kitérnek arra is, hogy a projekt folyamatban van, még bővülni fog. Egyéb információval nem szolgálnak.

A felület rendkívül egyszerűen van felépítve. Betűrendben felsorolva szerepelnek a már feldolgozott tételek, melyek a képernyő bal oldalán is megtalálhatók képformátumban. Ha rákattintunk egy tételre (akár a szöveges, akár a képes tartományban), az megjelenik a képernyőn, ez szabadon lementhető a számítógépünkre.

A formátum és a megjelenés nem egységes, hol jpeg, hol pdf formátumban jelenik meg a tartalom. A jpeg formátumnál a Bibliográfiai adatok linkre kattintva hibaüzenetet ír ki a rendszer, nem működik.



A keresés semmilyen módon sincs megoldva. Nemhogy metaadatolva nincsenek, de még a címekre sem tudunk keresni.

Közvetlen Facebook megosztásra nincsen lehetőség, web 2.0-ás aktivitása nincsen. 

Az anyaintézmény rendelkezik Facebook oldallal, követőinek száma 374 fő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése