keresés

2021. május 12., szerda

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

 

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár


A Facebook oldalról készült bejegyzésemet 2021. 05. 12-én írtam, így elég friss és hiteles adatokat tudok közölni. 

A vizsgált időpontban az oldalt 8658 embernek tetszik, valamint 8993 ember követi. Elég szép számnak tartom, mert leginkább a könyvtár az egyetemisták körében népszerű. A könyvtár a hallgatók mellett az oktatók és a kutatók munkáját is segítő tudományos intézmény. Nagy előnye még a könyvtárnak, hogy bárki számára elérhető, mert nyilvános könyvtár. 

A bejegyzéseket nézve a könyvtár arra törekszik, hogy naponta legalább 1-2 bejegyzésük legyen, ezzel is növeljék a népszerűségüket. A kedvelések száma változó a bejegyzéseknél. Valamelyik nagyobb népszerűségnek örvend, például a művészettel kapcsolatos posztok több reakciót kap, mint például az adatbázisokról szóló tájékoztató. 


A Facebook oldalukon az egyik legnépszerűbb bejegyzés az a galambos poszt volt, amit április 22-én osztottak meg. 225 reakciót kapott és elég sok megosztást. 

#GalambokraNemVonatkozikAKorlátozás


További témákat is feldolgoz az Egyetemi Könyvtár. Ilyen például az egyetem névadója, Eötvös Loránd, akiről érdekes és figyelemfelkeltő posztokat láthatunk heti rendszerességgel. Leginkább életútjáról és munkásságáról olvashatunk cikkeket. A könyvtár nem mindig saját bejegyzéseket oszt meg, hanem más oldalról is szívesen posztol. Az egyik legtöbbet megosztott oldal az a Pontosság bűvöletében - Eötvös Loránd élete és munkássága. 


Eötvös kiállítás

Az Egyetemi Könyvtár kiállító termében került megrendezésre az Eötvös-kiállítás, amit 2019. november 23. és 2021. május 22. között lehet megtekinteni. Ez egy nem hagyományos kiállítás, hanem a szervezők egy interaktív időutazásra invitálja a látogatókat a 19. század egyik legizgalmasabb személyiségének életébe. Sajnos a járványhelyzet miatt a kiállítás nem látogatható és a foglalási felület is szünetel. 

A pontosság bűvöletében - Eötvös Loránd élete és munkássága - YouTube videó: 




A megosztott képek és posztok szorosan kötődnek a könyvtárhoz. Ezeken kívül eseményeket is szoktak megosztani, viszont a járványhelyzet miatt most nem szerveznek. 

Összességében a könyvtár próbál minél több érdekes bejegyzést posztolni a figyelemfelkeltés érdekében, és a legtöbb poszt elég sok reakciót vált ki a követőknél. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése