keresés

2021. május 14., péntek

A Trove facebook jelenléte

A Trove facebook aktivitásának vizsgálata


Vizsgált időszak: 2020. karácsony-szilveszter, 2021. első posztjai

A Trove facebook profilja: https://www.facebook.com/TroveAustralia

- A profilt a National Library of Australia csapata kezeli
- 15,5k lájk és 16,6k követés az oldalon
- Heti 2-3 poszt
- Posztok jellemzően koradélutántól koraestig
- Jellemzően 40-100 lájk/poszt


2021. február 19.

Poszt az aznapi hírlapok számaiból a következő évekből: 1986, 1954, 1913, 1868. 

https://www.facebook.com/TroveAustralia/posts/ 

5 kép a posztban, jó minőségű digitalizált hírlapok első oldala. A poszt linkeket tartalmaz a Trove-n megtalálható különböző régi hírlapszámok digitalizált verziójához. A korábbi posztokhoz képest különösen sikeres visszhangot keltett, 257 lájk, 9 hozzászólás és 64 megosztás volt a követők reakciója. 


2021. január 11.

Érdekes poszt, amiben egy cikket szemléznek a The Sidney Morning Herald-ból. Az cikk írója a Trove eszközeit használja arra, hogy helytörténeti kutatást végezzen a saját ingatlanjának történetében. 

https://www.facebook.com/TroveAustralia/posts/ 

A bejegyzést délelőtt posztolta a Trove, megjelölve benne az idézett cikket, ajánlva a szolgáltatást. Viszont a délelőtti időpont miatt ez az érdekes poszt is a többihez képest elég kicsi reakciót váltott ki a követők körében, csak 30 lájkot és 4 megosztást generált. Ugyanez a poszt a késő délutáni, koraesti órákban megjelentetve valószínűleg nagyobb visszhangot keltett volna a követők körében. 


2020. karácsony-szilveszteri időszaka

December 23-án posztolt a Trove csapata arról, hogy “nyári szünetre” mennek (a karácsonyi időszak Ausztráliában a nyári évszakra esik): https://www.facebook.com/TroveAustralia/photos/ A poszttal kb. négyszer nagyobb lájk-reakciót váltottak ki, mint a korábbi bejegyzésükkel. 56-an lájkolták, hárman osztották meg a bejegyzést, amihez egy humoros képet mellékeltek. A posztolást valószínűleg korábban beidőzített posztokkal továbbra is folytatta a Trove, december 24-én az alternatív karácsonyi ünneplésről raktak ki bejegyzést, amiben egy Trove-s digitalizált hírlapoldalt mutattak meg. 63 lájk, 11 megosztás, 23 kommentes beszélgetés alakult ki a poszt alatt, tehát sikeresnek mondható bejegyzés volt. December 26-án (https://www.facebook.com/TroveAustralia/posts/) és 29-én (https://www.facebook.com/TroveAustralia/photos) is posztolt a Trove csapata, Boxing Day megemlékezést tartottak régi újságmásolattal, illetve szilveszteri menü készítéshez adtak tippeket a Trove-n megtalálható forrásokból. Összesen a két poszttal 89 lájkot, 17 megosztást, 9 hozzászólást generáltak, ami kevésnek tűnhet, de a családi körben eltöltött ünnepekhez képest nem ignorálták az oldal követését a feliratkozók. Január 1-én újévi jókívánságokat fogalmaztak meg bejegyzés formájában (https://www.facebook.com/TroveAustralia/photos), amihez egy digitalizált festmény képét mellékelték. 76 lájk és 4 megosztás volt a követők reakciója. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése