keresés

2021. május 9., vasárnap

Kiállítások a múltból

    Számos intézmény rendelkezik időszaki vagy állandó fotókiállítással. Egy részük pedig online formában is betekintést enged részben az érdeklődőknek. Ezek közül fogunk megnézni néhány gyűjteményt, hogy pontosabb képünk legyen a lehetőségekről, amik előttünk állnak.

Museum of Photographic Arts

Forrás: mopa.org
    A San Diego szívében lévő múzeum széles kínálata kiváló forrást jelent az érdeklődők számára. A honlapon külön pontban szemléltetik a kurrens, a tervezett, a volt és online elérhető kiállításokat.

    A múzeum rendelkezik facebook, twitter és instagram oldallal, amik a weboldal alján elérhetőek. Ezek mindegyike jól karbantartott, rendszeresen közölnek friss híreket a hozzájuk köthető kulturális eseményekről.




Magyar Nemzeti Múzeum Fényképtár

Forrás: mafot.blog.hu
    San Diego városát elhagyva és hazai vizekre evezve érünk a budapesti Múzeum körútra. A múzeum fényképtárának legkorábbi darabja az 1859-es Rosti-album. Bár a képtár sajnos nem mutat sokat a honlapon keresőknek, ízelítőt kaphatunk az itt tárolt fényképekből kedvcsinálónak.

    Külön gyűjtemény árulkodik a Kárpát-medencében élők ruhacsodáiról. 
Szemmel megmászhatjuk a hajdan, vagy még mindig a magyar városokban magasodó épületeket, és végigsétálhatunk a településeket átszelő utakon.
Portré gyűjtemény árulkodik a hazai élet meghatározó alakjairól.

A Múzeumnak van Facebook oldala és Youtube csatornája. Viszont ezek csak és kizárólag mint az intézet egészének a tevékenységéről adnak számot. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése