keresés

2021. május 9., vasárnap

Képek a múltból

     A történelmi regények, illetve cikkek ha nem is elegendő, de jó forrásai a saját és mások múltjának a megismerésére. Viszont azt láthatjuk más médiumokból, hogy ezek hallott szöveggel és mozgóképekkel vagy állóképekkel párosítva jobban megragadja a néző figyelmét és nagyobb eséllyel emlékszik is az adott történelmi korra.

    Személyes kedvenceim, az építkezésekről készült fényképek. Konkrétabban az építkezés kezdetét és végét bemutató fényképek. Szerintem az adott település lakóinak jó, ha ismerik a lakóhelyük történetét nem csak eseményekben, de a látképet is, hogy miképpen változik meg az idő során.

    Manapság pedig számos weboldalon szembesülhetünk vele, hogy milyen kiállításokkal igyekszenek az intézmények bemutatni a múlt pillanatait. A jelen járványügyi helyzetben viszont a kiállítások megtekintése problémás lehet, amennyiben az aktuálisan érvényben lévő korlátozások miatt nem, vagy csak korlátozott a látogatásának a lehetősége.

    A járvány ideje alatt jó megoldás lehet a hangalámondásos 3D túrák készítését és közzétételét a weboldalakon vagy akár a teljes kiállított online anyag bemutatását. Természetesen egy ilyen projekt magával vonzaná, hogy a kiesett bevétel pótlásának érdekében ezek az online bemutatók díjhoz lennének kötve.

    Egy másik, már közösségfejlesztéshez kapcsolódó kezdeményezésként létre lehet hozni chat szobákat, ahol akár heti rendszerességgel egy adott fotográfiai témában a résztvevők megoszthatják a gondolataikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése