keresés

2022. április 8., péntek

Janus Pannonius Múzeum

Alapadatok
Janus Pannonius Múzeum


Megnevezés
A gyűjtemény magyar nyelvű honlapjának közvetlen URL-je
https://www.jpm.hu/rolunk/digitalis-barangolas-a-muzeumban

A gyűjtemény rövid leírása

Magyarországon a vidéki városokban csak a 19. Század utolsó évtizedeiben alapíthattak múzeumokat. A Pécsi Városi Múzeumot 1899. április 25-én hozták létre. Pécs város első állandó kiállítása 1904. november 27-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. Öt szakmai osztály (könyvtár és okiratgyűjtemény; régészeti-numizmatikai és történeti osztály; szépművészeti és iparművészeti osztály; néprajzi osztály; természetrajzi osztály) megkezdte működését, s a gyűjtemény gyarapítása ekkortól vált napi feladattá. A jelenlegi nevét azonban 2013. január 1-től birtokolja.

A Digitális barangolás a múzeumban elnevezésű gyűjteményét új sorozatot indítva ezzel a honlapján (www.jpm.hu), a koronavírussal kapcsolatos zárva tartás időszakában.



A honlap létrehozásának dátuma

2020. március 18. (angol nyelven is megtekinthető)

Tulajdonos/Fenntartó

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

 





Interaktív nézege
 
Azonnal linkelhető felület
 
Információszolgáltatás

A gyűjtemény két nyelven érhető el magyarul és angolul. Minden nap valamilyen kulisszatitkokat, érdekességeket terveznek megosztani a múzeum gyűjteményeivel, szakmai osztályaival, korábbi kiállításaival kapcsolatban. Található benne állandó, időszaki és szabadtéri kiállítások. Magába foglalja még néprajzi-, irodalomtörténeti-, történeti-, fotó-, ünnepi-, digitális tananyag részek. Ha ezekre a Részekre kattintunk igen érdekes leírásokat, fotókat ,3D fotókat és helyben linkelhető képeket találhatunk.

Navigáció, struktúra, webdesign

A főoldal szép, jól átlátható, elegáns és részletes, és maga a gyűjtemény gyorsan, egyszerű keresési feltétellel elérhető, de a honlap alján található menüből is gyorsan használhatóvá válik. Rákattintva a gyűjteményre azonnal elénk tárul az összes bejegyzett Rész az adott téma címével.

Van lehetőség keresés rekordban és összetett keresés formában. Azonban ez körülményes, mert a főoldalon nem lehet megtalálni.








Kínált formátumok

Az egyes részekben leírások, képek, videók, a szerkesztő neve és virtuális sétát is tehetünk a fotókra kattintva.

Web 2.0 eszközrendszer, interaktivitás

A gyűjtemény egyes részei jól alkalmazkodnak az online feltételekhez. Kiállítások virtuálisan körbejárhatók, más gyűjteményeket is megnézve egy interaktív múzeum, hiszen az oldal látogatói megnézhetik a fotókat, műtérgyakat, kvízben és játékokban vehetnek részt.

Hírlevélre feliratkozási lehetőség is van.

Közösségimédia-kompatibilitás

E-mail: uh.mpj@mpj
Facebook: https://www.facebook.com/januspannoniusmuzeum/
Instagram: https://www.instagram.com/jpm1904/
Twitter: https://twitter.com/MuseumJanus



Egyedi URL-je: https://www.jpm.hu/hirek/2020-04-28-digitalis-barangolas-a-muzeumban-35

A gyűjteményben vannak helyek ahol alapból felkínálja a használó számára közösségi felület használatát. a







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése