keresés

2022. április 27., szerda

Petőfi Irodalmi Múzeum Gyűjtemények

Alapadatok

Megnevezés

Petőfi Irodalmi Múzeum Gyűjtemények

A gyűjtemény nyitólapjának URL-je

https://opac.pim.hu/hu

A gyűjtemény rövid leírása

A Petőfi Irodalmi Múzeum 1954-es alapítása óta őrzött és gyűjtött gazdag kollekciójának digitalizált állományrésze a PIM Gyűjtemények. A múzeumban a legjelesebb magyar költők, írók és irodalomtörténészek hagyatékait őrzik, emellett a PIM a Digitálisa Irodalmi Akadémia (DIA) gyűjteményének kezelője is. Az online elérhető gyűjtemények forrása a PIM kézirattára, könyvtára, médiatára, múzeumi adattára, művészeti és relikviatára, valamint a Kassák Múzeum.
Tulajdonos/fenntartó

Petőfi Irodalmi Múzeum

Információszolgáltatás

A kiterjedt gyűjteményhez többféle szűkítési lehetőség is elrhető. Egyrészt lehetőség van hagyatékonként böngészni, valamint műtárgytípus és szakanyag szerint tipizálni. Az adatbázis keresője mögött robosztus névtér rejlik, és teszi lehetővé a rekordok authority adatainak feltűntetését. Különlegesnek számít még a keletkezési idő csúszkás beállításának lehetősége, amellyel a kezdő felhasználók is könnyen beállíthatják a keresett időintervallumot. Jelentős könyv-, periodika-, kézirat-, kisnyomtatvány-, fotó-, képzőművészeti, relikvia- és médiagyűjteménnyel (film, mozgókép, hangzóanyag) rendelkezik. A kiterjedt anyagok kezelését és értelmezését kutatószolgálat és könyvtár segíti.

Az oldal nyitóképe


Egy konkrét rekord
Összetett keresési lehetőségek (Petőfi 1848–49-es papírra vetett levelei)

Kínált formátumok

A kiválasztott elemek a feltöltött formátumban exportálhatóak a gyűjteményből.

Közösségimédia-kompatibilitás

A gyűjtemény nem rendelkezik önálló közösségimédiás megjelenéssel, azonban a Petőfi Irodalmi Múzeum igen, a Facebookon 50 ezres, az Instagramon pedig 8 ezres követőtáborral rendelkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése