keresés

2021. március 10., szerda

Fővárosi Nagycirkusz



A Cirkusz honlapja: https://fnc.hu/

A weboldal igényes és a weboldal fontosabb menüpontjai viszonylag könnyen hozzáférhető helyen vannak. A leginkább, amire a figyelmet felhívják azok a várható előadások.

Milyen tartalmakat tesznek közzé?

A Galéria menüpontban 2010-ig visszamenően találhatunk képeket az eddigi előadásokról. Az Archívum menüpontban először az előadások plakátjai jelennek meg, majd azokra kattintva az előadáson készült képeken kívül az előadásról készült beszámolót is elolvashatjuk. Az előadásokról készült videók egy része a weboldalon megtalálható, de a legtöbbet a cirkusz youtube csatornájára töltik fel. Az előadásokon kívül, a cirkusz kulisszatitkaival kapcsolatban is töltenek fel videókat, de próbálnak igazodni az aktuális helyzetekhez pl: hulladékcsökkentés.

Hogyan strukturálják a tartalomszolgáltatást, milyen menüpontok vannak, van-e az email cím megadását meghaladó interaktivitási lehetőség?

Korábbiakban már megemlítettem pár menüpontban miket találhatunk. A főmenüben a következő menüpontok láthatjuk:

  • Műsor: A jelenleg napirenden tartott műsorokat nézhetjük meg. Egyúttal az előadás leírását és megtudhatjuk, hogy kik lépnek fel az adott számban.
  • Jegyek: Az aktuális előadásokról kapunk listát, amelyekre megtudjuk váltani a jegyet.
  • A Cirkuszról: Itt több menüt is találunk a cirkusz történetéről, a Cirkuszművészeti Múzeumról, Pályázatokról. Az Archívumról és a Galéria menüpontokról már ejtettem szót a korábbiakban. A sztárok cirkuszba járnak-ban az előadásokat meglátogatott hírességekkel készült videókat tekinthetjük meg, amik egyébként a YouTube csatornán is megtekinthetők.
  • Szolgáltatásaink: Az előadásokon kívül a cirkusz segít születésnapi zsúrok megszervezésében, diákok számára szervez cirkuszpedagógiai programokat
  • Hírek: Cirkusszal és az előadásokkal kapcsolatos híreket teszik közzé.
  • Kapcsolat: Elérhetőségeket és a közzétett álláshirdetéseket találjuk itt.

Valamint a cirkusz Facebook, Instagram, valamint a YouTube csatornára átvivő ikonok, melyekre rákattintva az ikonnak megfelelő oldalra visz át minket.

Ha van, mire használják a közösségimédia jelenlétüket?

A közösségi médiát reklám és figyelem felhívásra. A tevékenységüket és az előadásokat reklámozzák elsősorban.

Például:

Elismerések: Itt az egyik ifjú zsonglőr indult az V. Ausztrál Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, ahol oklevéllel ismerték el kiemelkedő teljesítményét. Erre 170 reagállást kapott ez a poszt és tízszer osztották meg.


Előadások: A Dinasztiák című előadás egy online élő műsor, ami visszanézhető és a weboldalon lehet rá jegyet váltani. Az előadást a Facebook-on is hirdetik. Sok érdekességet is hozzáfűznek az előadással kapcsolatban. Kiragadnak belőle egy részletet és arról tesznek említést, de egyúttal az előadásra is felhívják a figyelmet. Mint ahogy a poszton is látható 130-an reagáltak a posztra és 7 megosztást kapott.

Miket posztolnak, mennyire kapnak lájkot, kommenteket?

A jelenleg is futó előadásaikból tesznek közzé egy-egy képet, híreket is közölnek az Cirkusz életéből akár ünnepség akár gyászjelentés szerűen is. A hozzászólások száma változik. Vannak olyan posztok, amiket nem kommentelnek, de ha írnak kommentet, akkor sokan írnak. A like-ok száma és a megosztás szám az szinte minden poszt esetében nagyon magas.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése