keresés

2021. március 5., péntek

Magyar Nemzeti Cirkusz

 

A Richter család utazócirkusza a Magyar Nemzeti Cirkusz, mely nemzetközileg és itthon is nagy elismerésnek örvend.

A cirkusz történelme egészen az 1821-es évekre visszavezethető, ahol is az első feljegyzések szólnak a berlini Brandenburgi kapunál felállított Richter cirkuszról. 

A nagy múlttal rendelkező artistacsalád tagja Richter József 1995-ben megalapította a most is jól ismert Nemzeti Cirkuszt, mely mai napig elkápráztatja műsorszámaival a közönségüket (hagyományos élő állatos produkciók), ráadásként pedig József fia vette át édesapja után a a főigazgatói posztot 2013-ban.  

Honlapja 

Facebook oldala

Instagram oldala

Youtube odala


Milyen tartalmakat digitalizálnak, tesznek közzé?

3 féle tartalmat közvetítenek: fotók, videók és programfüzeteket

Fotók: Ezt az úgynevezett fényképalbumnak is nevezhetnénk, ugyanis itt megtalálhatóak a műsorokról, állatokról, a cirkuszról képek. Ugyanezt elmondhatom a videókról is, annyi különbséggel, hogy még az állatokról vannak külön kis ismertetők és ráadásként még a kulissza titkokról is esik szó.

Programfüzet: 1995-2019-ig elektronikus formában írják le a műsorban szereplői álatlános előadókat, vendégelőadókat, szereposztást, készítőket és az előadás időtartamát.

Hogyan strukturálják a tartalomszolgáltatást, milyen menüpontok vannak, van-e az email cím megadását meghaladó interaktivitási lehetőség?

A cirkusz egy főoldalból áll, ahol többek között a menüsor található meg, valamint kiemelt tartalmak a Hírek, Aktuális turné állomásunk és a Instagram és Csatlakozz hozzánk a facebookon!. 

Menüsor tartalmazza:

  • Hírek - A cirkusz programjairól, eseményeiről blogbejegyzéseket olvashatunk el bővebben
  • Turné - Az aktuális vagy az elkövetkező turnékról kaphatunk információkat. Most a Balatonlellei turné fog elindulni 2021. július 1-én. A platformon térképen láthatjuk a turné helyeket, illetve elérhetőségeket és a nyitvatartást.
  • Műsor - 1995-től a cirkusz alapításától kezdve egészen 2019-ig műsorfüzetek tartalmát olvashatjuk, amelyek eddig lementek a cirkusz porondján.
  • Cirkuszunk  - Almenükben találjuk a Richter család történetét, a Kulisszákat és a cirkusz Állatairól fontosabb információkat
  • Galéria - Fotókat és videókat láthatunk részleteke a cirkusz életéből, műsoraiból
  • Jegyárak  - Online jegyvásárlás keretein belül a VIP, páholy és A szektor részlegeire vehetünk jegyeket, többek között csoportos kedvezményekről, jegyfoglalási információkról és egyéb szolgáltatásokról is olvashatunk az oldalon.
  • Kapcsolatok - Két almenüje van Kapcsolat és Állatfilmezés. A Kapcsolatok alatt cirkusz információs telefon, sajtókapcsolat email és a cirkusz általános emailje van. Állatfilmezés szekciójában, pedig az állatidomításról, filmes, reklámos eseményekről és az ezzel járó szolgáltatásokkal (pl.: állatok kiválasztása, állatok képzése) kapcsolatban adnak információt.
Külön emailen keresztül, mely hírlevelek küldésére vagy egyéb szolgáltatásokról, programokról napi információkat szolgáltatna a felhasználóknak, ilyen dolgokkal nem rendelkezik az oldal. Erre a közösségi platformokat használják, illetve a saját weboldalát a cirkusz.

Milyen szolgáltatásokat nyújt az intézmény most?

Az állandó Állatfilmezés szolgáltatása mellett, újabb szolgáltatást nem alakítottak ki, azonban a szadai Szafari Parkjuk számára adománygyűjtést tartanak, ugyanis állatkerti minősítésüket nem kaphatták meg, ami miatt az állatkerti szafari léte veszélybe került.

Hogyan működnek a Covid alatt?

A Covid kezdetén még utolsó programjukat 2019 nyarán meg tudták csinálni, azonban azután az egész cirkusz, artisták, állatok pihenőállásba kerültek egészen mostanáig, ugyanis, 2021. július 1-re várják a nézőket első állomásukra Balatonlellére. Persze minden bizonytalan, de bíznak abban, hogy végre a porondra léphetnek az újabbnál újabb műsorokkal.

Design

A weboldal maga egyszerű, letisztult és az igazi cirkusz színek dominálnak a piros, az arany és a kék színek a felületen. Az oldalon azonban nem annyira a látványra, hanem inkább az információ átadás a célja, nincs animáció vagy kimondott látványos nüansz az oldal technikájával kapcsolatban, régies, picit akár retronak is nevezhetnénk a stlíust.

Közösségi média jelenlétük

Facebook 

Az oldalt 104955 ember kedveli és 104924 ember követi rendszerességgel. Havi, heti szinten érkeznek bejegyzések a facebook oldalukra, aktívan működtetik és szerkesztik. A felhasználói bázis igen aktív megosztások, hozzászólások vagy kedvelések terén. Friss és aktuális hírekről nem csak a Magyar Nemzeti Cirkusz oldaláról, hanem itt is kapnak információkat, üzeneteket a felhasználók.

Instagram

Hasonló posztok érkeznek ide is, mint a facebookra, viszont itt egy fokkal személyesebb, mert akár szülinapokat, életeseményeket osztanak meg többet. A like-ok terén pedig a 200 és az 1700 között kapnak. 

Youtube 

Érzékelni, hogy nagyon régen volt frissítés, ugyanis a legfrissebb vlogbejegyzés 10 hónapja került ki a legrégebbi pedig már 2 éves. A videók témái azok, melynek a Richter cirkusz részt vett, ilyen a különböző cirkuszfesztiválok vagy a saját műsoraikból egy-egy részlet vagy kiadás.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése