keresés

2021. március 5., péntek

Russells International Circus


http://www.russellscircus.co.uk/ 

 https://www.facebook.com/russellscircusfanclub

 https://www.youtube.com/channel/UCliFgbr-A_3sdlqHhDaG14w

https://twitter.com/RussellsCircus

 

 

 

Az Egyesült Királyság-beli Russells International Circust 5 egymást követő évben is a Britains Best Circus legjobbjának választották, ezt több ponton is hirdetik az oldalukon. Az Association of Circus Proprietors of Great Britain tagja. A Rusty Russell alapította családias légkörű vállalkozás a világ minden tájáról mutat be vendégművészeket a hagyományos cirkusz világából.

 


 

A honlapon közzétett tartalmak:

Szisztematikus kép-, vagy videogaléria a honlapon nincsen, de fotókkal kellőképpen illusztrált az oldal, és ugrópontok vezetnek a youtube csatornához, valamint a facebook oldalhoz, ahol rengeteg képet és videót találunk időrendben 2013 óta. Részletesebb bemutatkozás, történet, vagy a társulat tagjainak bemutatása viszont sem a weboldalon, sem a facebook oldalon nem található.

A tartalomszolgáltatás felépítése:

A menüpontok:

A „Home” főoldal alapvető bemutatkozást nyújt, de innen ugorhatunk a járvánnyal kapcsolatos guideline-ra is, valamint tovább görgetve a következőkben leírt menüpontok közül a legfontosabb momentumok, úgy mint belépőjegy-, vagy party rendelése funkciók  innen is elérhetők.

Az időpontok, helyszínek menüpontban az ugrópontra kattintva a tickettailor.com alkalmazás felületére jutunk, ahol látható az előadás rövid bemutatása és megvásárolhatók a jegyek (ősztől elérhetők a nem törölt időpontok)

A Jegyvásárlás menüpont alatt az általános információk mellett ugrópontot találunk szintén a tickettailor.com felületére, itt választhatunk aztán a produkciók közül, és jegyet rendelhetünk.

A Show menüpontban a legújabb produkcióval kapcsolatos információkat töltik fel, a 2021-eset nemsoká. Addig is ugrópont vezet a youtube csatornához.

Külön menüpont mutat a Facebook oldalra.

Kapcsolatok fülön láthatók a legfontosabb elérhetőségek, email cím, telefonszám, interaktivitásra azonban sajnos nincs lehetőség.

Egyéb produkciók menüpontban más előadók úttörő produkciót hirdeti, melyekre jegyek is vásárolhatók ugyanitt.

A születésnapi party-k menüpontban különleges alkalmakra, fontos eseményekre rendelhető partycsomagokat kínálnak az érdeklődők számára, létszámtól függően elérhető áron.

A Cirkuszi vakáció menüpontban komplett családi nyaralást is kínálnak a társulattal együtt, cirkuszi lakókocsiban eltöltve, minden előadásra szabad belépéssel.

Community Outreach Programme” menüpontjukban közösségi jótékonysági programjukat ismertetik, mely támogatja a fogyatékossággal élő gyermekeket, az alacsony jövedelműeket, vagy egyéb kihívásokkal (családon belüli erőszak, gyász, stb. ) küzdőket. Vállalkozásokat várnak, akik hirdetésért cserébe ingyenes belépőjegyeket szponzorálnak a rászorulók számára, melyeket aztán a helyi jótékonysági szervezetek bevonásával osztanak szét.

Iskolák menüpont alatt akciós iskolai előadások mellett izgalmas oktatási programokat is kínálnak együttműködni kívánó oktatási intézmények számára egyfajta „szociális cirkuszként”, melyek lehetőséget nyújtanak a cirkuszi készségek, történelem és hagyományok elsajátítására, e varázslatos világ megtapasztalására. 

 


 

GYIK” rovatukban hasznos információkat találhatnak az érdeklődők.

A menüt a „Circus shop” zárja.

Keresési lehetőségek:

A weboldal keresőmezőt nem tartalmaz, csupán a menüpontokban böngészhetünk a fent leírtak szerint.

Szolgáltatások:

A honlapon üzemelő webshopban („Circus shop” menüpont) DVD-k, puzzle kirakójátékok, bevásárló táskák, jelvények, és egyéb emléktárgyak vásárolhatók. Jegyrendelés mellett a már említett party csomagok, vagy például iskolai programlehetőségek, oktató-fejlesztő szolgáltatások rendelhetők.

Coviddal kapcsolatos változások:

A jelenlegi vírushelyzet miatt a cirkusz csökkent kapacitással működik, őszig az előadások törölve lettek, a webáruházban pedig több napot adnak meg a szállításra.

Nyitó oldalukon részletes útmutató olvasható a járvánnyal kapcsolatos információkról, személyes látogatás alkalmával betartandó szabályokról, teendőkről.

Facebook oldalukon írnak arról, hogy: „válság idején az embereknek szükségük van arra, hogy örömöt hozzunk az életükbe, és semmi sem tesz minket boldogabbá, mint hogy mindnyájatoknak örömet okozzunk!” Egyben megköszönik mindenkinek a támogatást, kedves üzenetet, és a stábnak a kemény munkát.

Design:

A nyitókép kellemes, a kék, sárga és piros színek dominálnak, a szabad térben felállított sátor látványa bárkiben könnyen felidézi gyermekkori emlékeit, még ha nem is gyakori cirkuszlátogató. Annak ellenére, hogy talán nem a legkorszerűbb kialakítású a honlap, letisztult, világos, kellően vonzó, és jól is funkcionál.

 


 

Közösségi aktivitás:

Weboldalukkal ellentétben facebook oldaluk gyakran frissített, nagy népszerűségnek örvendő, kép-, és információgazdag, interaktív felület, melyet 2013. június 28-án hoztak létre. 15836 ember követi, 15802 embernek tetszik, és 1-2 naponta jelenik meg rajta új bejegyzés. A fotó és video galéria gazdag, a képek között dominálnak az előadások figyelemfelkeltő plakátjai. Gyakoriak a hozzászólások, melyekben a felhasználók előszeretettel osztanak meg képeket a Russells Cirkusszal kapcsolatban akár saját gyermekeikről is. Itteni népszerűsítő tevékenységük részeként többek között a honlapon üzemelő webshopban kapható termékeiket is reklámozzák, akciókat hirdetnek, vagy például a család legkisebb tagjának, William Russellsnek nemsoká megjelenő gyermekkönyvét ajánlják rajongóiknak. Sok cirkusszal kapcsolatos rejtvényt, fejtörő játékot is megosztanak mostanában kifejezetten karantén-beli elfoglaltság céljából gyermekes családok részére. De például az előadásukon elvesztett talált tárgyat is közzé tesznek itt.

A reakciók száma változó, leggyakoribb a tízes nagyságrendű lájk, vagy hozzászólás, a lájkok mennyisége ritkán eléri a százas nagyságrendet.

 


 

Twitter és Instagram profillal is rendelkeznek.

A Twitteren 2011 óta vannak jelen, 297 követőjük van. Itt jóval ritkábbak a bejegyzéseik, mint a facebookon, a tavaly őszi utolsó előadásuk óta pedig egyáltalán nem jelentkeztek újdonsággal.

Youtube csatornájuk jelenleg 411 feliratkozóval rendelkezik, előfizetés ellenében láthatjuk a legfrissebb előadásokat, sőt kulisszatitkokat is.

 

Képek forrása:

http://www.russellscircus.co.uk/

https://www.facebook.com/russellscircusfanclub

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése