keresés

2021. március 10., szerda

Circus Wonderland



A cirkusznak családi gyökerei vannak, az Arnette család alapította. Jelenlegi vezetője Grace Arnette 

Milyen tartalmakat digitalizálnak/tesznek közzé? 

A cirkusz honlapján visszamenőleg 2012-ig találhatunk néhány képet a galériában. Ezek között van néhány elkapott pillanat az előadásokból, illetve a jegyek, plakátok is megtalálhatóak. Sajnos 2020-ból már a vírus miatt nincsenek képek, de 2019-ig még megtalálhatóak.  

A honlapon fel vannak sorolva a cirkusz artistái is, Kakehole és Mr. Popol, a bohócok, Grace Olivia (“Miss Glitz and Glamour), a hullahopp artista, Velslovsik, akik varázslatosan bánnak a kötelekkel, Miss Rachel levegőakrobata, Kevin Takacs, zsonglőr (aki magyar származású), az Arlanov duo, énekes előadóművészek, “the man of iron”, őt talán nem is kell megmagyarázni, és a cirkusz kabalái, Ernie az elefánt, Mickey a majom és Bertie a medve. 

A közösségi médián igen aktív a cirkusz, rendszeresen posztolnak, minden felületen mást és mást, minden ünnepet megragadnak, néha csak úgy bejelentkeznek, vagy múltidéző posztokat tesznek ki.  



Hogyan strukturálják a tartalomszolgáltatást, milyen menüpontok vannak, van-e az email cím megadását meghaladó interaktivitási lehetőség? 

Az előző posztban már kicsit belementem a menükbe, de sorban ezek vannak: Home (főoldal menüpontja), About us, amiben magukról írnak, Venues, amiben megköszönik a támogatásokat mindenkinek, és reményüket fejezik ki azzal kapcsolatban, hogy 2021-ben már sok-sok izgalmas showval készülhetnek, Tickets, ahol jegyinfókat találhatunk, Artistes, ahol a cirkusz artistáit mutatják be egy kis leírással (lásd fentebb), Gallery, ahol képeket láthatunk 2012-2019-ig, Reviews, ahol véleményeket olvashatunk a cirkuszról, ahol megtaláljuk a facebook oldalt, illetve a már említett Mr. Popol e-mail címét is, és néhány újságcikket is betettek. Ezek alapján képet kapunk arról, hogy mit gondolnak a cirkuszról az emberek. Az utolsó menü a contact us, ahol szintén Mr. Popol e-mail címét találjuk, illetve az információszerzés céljára megadott e-mail címet. Két menüpont alatt is buzdítanak minket, hogy nyugodtan vegyük fel velük a kapcsolatot.  


Mire használják a közösségimédia jelenlétüket? Miket posztolnak, mennyire kapnak lájkot, kommenteket? 

A közösségi médiát most a vírus alatt főleg arra használják, hogy kapcsolatban maradhassanak a nézőikkel. Úgy szólítják meg a követőiket, ami közös nosztalgiára invitál, betekintést nyújt a cirkusz hétköznapjaiba, gyermekrajzokat posztolnak, amiket kaptak, és üzeneteket. Összességében mind az instagram mind a facebook oldalukat olvasva olyan érzése támad az embernek, mintha már járt volna ott, mintha ismerné az artistákat.  

A posztjaik átlagosan 20-25 reakciót kapnak facebookon, instagramon pedig többet (sajnos az instagram nem írja ki a lájkok számát, csak azt, hogy xy és még mások), és posztonként 2-3 hosszászólást kapnak. Posztjaik alapján rengetegen jelölik őket kommentben, írnak véleményt róluk, és ezeket örömmel veszik, egyesével reagálnak rájuk.  

A közössági média párhuzama változó, néha ugyanazt posztolják, néha ugyanabban a témában más-más képet, néha pedig csak egyik, vagy csak másik oldalra posztolnak. A twitter oldaluk például alacsony aktivitását mutat a másik két közösségi médiával ellentétben.  

Youtube csarotnájuk nincs, de rengeteg videót találhatunk a cirkuszról, ha rákeresünk. 



A vírus miatt a cirkuszok zárva tartanak - ki hogyan oldja meg a helyzetet?  

A közösségi médiában igyekeznek egyre többször jelen lenni, hogy ne legyenek elfelejtve.  


Milyen szolgáltatásokat kínál most az intézmény?  

A honlap alapján “fel lehet bérelni” a cirkuszt, de arról nem ír semmit, hogy ez most a vírus ideje alatt is működő szolgáltatás-e, de a megadott e-mail címen lehet érdeklődni ezügyben is.  


Mit találunk a korábbi aktív működésről (galéria, archívum) és mit a későbbi tervekről? 

Ahogy említettem a galériában van néhány kép 2012-től. A cirkusz akkor alakult, és jövőre lesz a 10. Évfordulója. Remélik, hogy nagyszabású műsorral készülhetnek erre a jeles alkalomra, és nem kell elhalasztaniuk/lemondaniuk ezt, hiszen a kerek évforduló mindig fontos egy társulat életében (is). 


Design  

A honlap design-ja elképesztően jó. Színes-szagos, ahogy azt egy cirkuszi társulattól elvárhatja az ember, feltűnő, mégis letisztult, jól nyomon követhető, hogy mit hol találhatunk. A motívumok, betűtípusok tipikus cirkuszi stílusúak, de mégsem túlzsúfolt. 


Egyéb 

Amit fontosnak tartok kiemelni, az a cirkusz “etikai” szempontja. Bárhogy is kerestem, nem találtam állatokat egyik felületen sem, így arra jutottam, hogy a Circus Wonderland nem használ állatokat a műsorai során. Ez nem csak állatvédelmi szempontból szimptaikus, hanem abból a szempontból is, hogy még így is Anglia egyik leghíresebb cirkuszáról beszélhetünk, tehát a műsoraik olyan erősen megállják a helyüket a többi cirkusz mellett, hogy nincs szükség néhány szelídített oroszlánra, vagy idomított elefántra ahhoz, hogy a nézők megvegyék a jegyet az előadásokra. Ha valakinek pedig mégis hiányoznának az állatok, találkozhatnak Ernie-vel az elefánttal, Mickyvel a majommal és Bertie-vel a medvével, akik a cirkusz kabalái. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése