keresés

2015. június 22., hétfő

Mese krónika 6.

Mielőtt belevágunk egy oldal készítésébe érdemes végiggondolnunk mik a céljaink, vagy vannak-e céljaink. Az én oldalamnak tökéletesen megfelel egy minimálisan testre szabható blogmotor, mint amit használok. Nem kívánok mástól független, újat létrehozni, jobban kedvelem más csoportok, emberek bevonását, így ha esetleg kiderülne, hogy a témámmal tényleg teljesen egyedül vagyok, inkább másokat buzdítanék munkára – a hangsúly itt a másokon van. Több ember, többet és jobbat tud csinálni, és függetlenül attól, hogy csak én foglalkozok vele, nem feltétlen az a legjobb. Ennek ellenére célom tovább vinni a projektet és bővíteni a felhasználók körét és ha találok partnert, akkor együttműködni vele.




A blogger.com-ot azért találom megfelelőnek, mert könnyen kezelhető, egyszerűen tudom figyelni a statisztikát, és ha esetleg valami különlegesebbet szeretnék bele tenni a cikkembe, rögtön elérem a html kódot is. További jó tulajdonsága, hogy kapcsolatban van más Google termékekkel (Gmail, Google+ stb.) és az e-mailemből is könnyedén hozzáférek, látom, ha valami történt. A szerkesztőn belül nem csak társítani tudom a személyes Google+ profilomhoz, hanem segítséget, tippeket is ad a fejlesztéshez. Az RSS feed beállítása is egyszerű.



A Google+ felhasználókat könnyedén elérem, de a Facebookra is hangsúlyt fektetnék, mivel jelenleg ott aktívabb vagyok. Vizualitás terén nem képeket, hanem a videókat, tehát audiovizualitást használnék. Az ingyenesen elérhető mesék, vagy hangos könyvek linkjét egy csokorba gyűjteném, hogy az adott mesét meg lehessen tekinteni/hallgatni az adott cikkhez, és ne kelljen minden alkalommal leírnom, hogy az adott változat miről szól. Természetesen itt a szerzői jogok közbeszólnak, de bizonyos esetekben a MEK is nagy segítségemre lehet.




Nem egyedül szeretném csinálni ennek a témának a fejlesztését, hanem csapatban, mert ez egy hatalmas feladat, amivel nem lehet egyedül megbirkózni. Mindent inkább egy linkgyűjtemény formájában, tipizálva gyűjtenék, mert ha a projekt nagyobb és komolyabb lesz, akkor a kapcsolati tőkém segítségével csináltatok egy honlapot, amit teljesen kézben tarthatok, és nem függök más szolgáltatóktól. De amíg ez a projekt nem növi ki az egyetemi kereteket, addig a blogger.com tökéletesen megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése