keresés

2015. június 22., hétfő

A vikingekről 7.


Egy tartalomszolgáltatás létrehozásakor arra kell főként törekednünk, hogy együtt tudjunk működni az oldalunk olvasóival, ezzel segítve a honlapunk fejlődését és, hogy további érdeklődőket szerezzünk magunknak. Egyensúlyt kell teremtenünk a közösségi aktivitás és a saját hitelességük között is egyaránt. Mindezt úgy tudjuk kivitelezni, hogy egy lehetséges beállítás által csak a lényeges információkat emeltetjük ki a rendszer segítségével. Fontos, hogy egy hozzáértő szakmai csoport hozza ezt létre, akik lehetnek az oldal megalkotói, de lehetnek éppen az olvasók is.
A komplexitás tovább növelheti az oldal hitelességét. Ide érthetjük azokat a témákat is, amelyek nem feltétlenül szorosan kapcsolódnak a vikingekhez. Például csak az adott történelmi kor leírása, vagy az akkor élt más népcsoportok mibenlétének a megítélése. Ha egy felhasználó nagy mennyiségű és egyben minőségi tartalmakat hoz létre, azzal arra ösztönzi a többi olvasót, hogy ők is minél több és rangosabb tartalmakat generáljanak. Továbbá más közösségi oldalakkal (pl. fórumok) is együtt kell tudni működni, hogy ezzel egyre több és több emberhez eljusson a tartalomszolgáltatásunk közölnivalója.
A túl sok információba viszont könnyen belebonyolódhatnak a felhasználók, ezért célszerű minél átláthatóbb oldalt létrehozni. Így szelektálhatnak, válogathatnak az olyan információk közül, amelyek őket érdeklik, ezzel kiküszöbölve azt, hogy felesleges dolgok legyenek fenn az oldalunkon. A felhasználók számára ezek a tartalmak nyújtsanak élményt, legyen tájékoztató és egyben szórakoztató is. Az emberek többsége vizuálisan befolyásolható ezért, viking témában a sok képes illusztrációval tehetjük még kívánatosabbá tartalomszolgáltatásunkat, így még több olvasót megnyerhetünk magunknak.
Nagyon fontos tényező még a céltudatosság is egy tartalomszolgáltatás megalkotásában. Legyünk otthon a választott témában, hogy érdemi információkat adhassunk a látogatóinknak. Ha mindezt sikerül elérni, akkor nagy sikerre számíthatunk, még egy ilyen témában is, ahol inkább csak egy szűkebb célközönség vesz részt a szerkesztésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése