keresés

2015. június 23., kedd

Technológiai lehetőségek szolgáltatási szemszögből


Egy ilyen témályú tartalomszolgáltatás webes megjelenésében a legfontosabb a rendezettség. Fontos, hogy jól áttekinthető felületek álljanak a rendelkezésünkre, melyeken könnyedén tudunk szűkíteni a minket érdeklő információ felé. Fontos még továbbá, hogy a látogatók számára biztosítva legyen egy webes közösségi tér, például fórum formályában. Szükséges egy linkek tárolására fenntartott rész, amelyen keresztül könnyedén elérhetőek lennének a különböző részekkel foglalkozó egyéb oldalak.
A Warhammer 40.000 témakörében kevés eszköz említhető meg. Az egyik ilyen alkalmazás a wiki, azaz a http://warhammer40k.wikia.com/. Ennek elsődleges célja az univerzum megismertetése. Van lehetőség chatelésre, illetve kapcsolódó tartalmú videók megtekintésére. Rendelkezik egy fényképadatbázissal és van egy saját fóruma is. Itt az egyes emberek megoszthatják egymással tudásukat és akár élőben is beszélgethetnek egymással. Erre alapként mindenképpen lehet tekinteni egy tartalomszolgáltató oldal kiépítésekor.
A web 2.0-ás szolgáltatások lehetnek még hasznosak, mint például a chat, melynek célja egyértelmű. Ennek segítségével egy adott csoport tagjai azonos időben tudnak messziről kommunikálni egymással. Persze ennek van egy felső határa, hogy erre maximum hányan képesek efektíven. Ennek hasznát egy tartalomszolgáltatás készítőjének a szemszögéből az olvasókkal való kommunikáció megkönnyítésében és közösségkovácsolásban látom.


A mobilalkalmazásokban látok még potenciált, mint például a youtube, vagy a gmail külön alkalmazása. Ezeknek az a lényege, hogy nem kell külön az interneten felmenni az oldalra, hanem elég csak fennálló internetkapcsolat mellett elindítani az alkalmazást és máris fenn vagyunk az oldalon. Ezen kívül ez a megoldás biztosítja a lehetőséget egy mobilon könnyebben használható kezelőfelület kialakítására, ami komolyan megkönnyíti a felhasználó dolgát és növelheti a látogatottságot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése