keresés

2015. június 19., péntek

Minden, ami vámpír 6



Ha blogot szeretnénk készíteni első és legfontosabb szempont a webdesign és a tartalom. Azonban mielőtt neki állunk honlapot készíteni először jól át kell gondolni, hogy pontosan hogyan is szeretnénk, hogy a honlap kinézzen. Jó ötletnek tartom, hogy esetleg egy lapon megtervezni az oldalt, hogy körülbelül így nézzen majd ki a végleges. A webdesign és a tartalom az a két dolog, amit a látogatók először szemügyre vesznek és ha ezek nem fogják meg őket, akkor biztos nem maradnak az oldalon. Nagyon fontos, hogy a webdesign a témához illeszkedjen. A blogomban vámpíros alkotásokkal (könyvekkel, filmekkel, sorozatokkal) foglalkozok, ahol ugye vörös/piros (vér) és a fekete szín dominál ezért igyekeztem a blogom webdesignnál is ezt figyelembe venni. Blogom szerkesztéséhez a blogger.com-ot használom.



Érdemes lehet egy web 2.0ás tartalomszolgáltatást létrehozni, mert így nem csak a létrehozó, hanem a felhasználó is hozzá tud szólni az adatokhoz. Kezdetnek hasznos lehet a Wikipedia, bár mint tudjuk sokszor nem mindig hitelesek az adatok, emiatt sokan nem igen szeretik, de kiindulási pontnak tökéletes lehet.
Fontosnak tartom a képek használatát, mert egy színes, szép kép még jobban felkelti a látogató figyelmét. Minden bejegyzésemhez elhelyeztem valamilyen képet, hogy ezzel is még érdekesebbé és látványosabbá tegyem az oldalt. Például, amikor könyvekről írok részletesen, mellé célszerű elhelyezni egy jól látható képet, mely felkelti a blog olvasó figyelmét és esetleg még később el is fogja olvasni azt a bizonyos könyvet. A gif kiterjesztésű képek is hasznosak lehetnek, mert egy mozgókép talán még jobban felhívja magára a figyelmet.
Kompatibilis legyen az olyan nagy közösségi szolgáltatásokkal, mint pl. Facebook, Twitter és YouTube, ahol nagyon sok felhasználó van jelen, és így nagy valószínűséggel sok embert nyerhetünk meg a tartalomszolgáltatásunkhoz.Említettem, hogy a blogom vámpíros alkotásokról szól így a filmek és sorozatok előzeteseihez a Youtube-ot használom.
A Google docs kérdőívszerkesztő igen hasznos ha vámpíros alkotásokról készítünk felmérést. Manapság már alapkövetelmény a blogoknál a Facebook plugin (lájk és megosztás gombok) és a feedek használata.
Egy vámpíros filmnek vagy sorozatnak ha van Facebook oldala, amit mindennaposan figyelnek és sokan lájkolják, akkor ide célszerű megosztani a blogunkat, hogy népszerűsítsük, illetve arra is lehetőség van, hogy ha egy vámpíros csoportnak a tagja vagyunk a Facebbokon, akkor ott is célszerű megosztani a blogot, így biztosan főleg azok fogják látni, akik a téma iránt érdeklődnek.

Előző bejegyzés


 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése