keresés

2015. június 23., kedd

A szolgáltatási rendszer tervezése

A tartalomszolgáltatás kiépítésekor a legfontosabb cél, hogy mindig releváns, megfelelő minőségű információt tudjunk szolgáltatni a felhasználó számára kényelmes közegben. Fontos biztosítani a felhasználók számára, hogy kifejthessék véleményüket úgy, hogy a készítők ezt könnyen átláthassák. Ide tartozik a linkrendszer, aminek lényege, hogy az egymásra utaló információk között könnyen át lehessen járni.
Az áttekinthetővé tétel egyik egyszerű módja a kategorizálás, melynek segítségével először címszavak alalpján szűkíthetünk a keresésünkön, hogy egyszerűbben megtaláljuk azt, amit keresünk. Ezen felül érdemes betenni egy keresőt is a specifikusabb keresés sikeressége érdekében (jó keresőmotorral), melynek könnyen használhatónak és egyértelműnek kell lennie.

A közösségi élmény is nagyon fontos, melyen sokat segít egy saját, oldalon belüli és arról elérhető fórum létrehozása, valamint egy chatprogram. A használati szabályzatok, alapvető illemszabályok és a cyberbullying elkerülése érdekében ezeket sajnos rendszeresen ellenőrizni kell.
A külsőségek szintén fontosak, hogy a használó otthonosan érezze magát. Fontos a témához illő díszítés, képek, videók sőt akár zene is, aminél fontos, hogy a hangerő szabályozható legyen.

Ha minden teljesült, akkor már csak az információ frissen tartásával és a fenntartással kell foglalkozni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése