keresés

2017. május 29., hétfő

Gyerekkönyvek - de hol keressem, összegzés

A blogban közölt posztokat alapvetően két csoportra lehet osztani, az elsőben - és a blog első posztjaiban - a fontosabb magyar gyermekkönyvkiadók kerültek szubjektív válogatás után bemutatásra. A második részben azokból a könyves eseményekből válogattam amelyekre érdemes odafigyelni, ha igényes könyveket szeretnénk tudatosan vásárolni a gyermekünknek.
A blogot egy személyes tapasztalat hívta életre, egy ideig könyvesboltban dolgoztam és gyakran megesett, hogy a vásárlók tanácstalanul fordultak tanácsért hozzánk eladókhoz, hogy mit ajánlanánk gyereküknek, unokáiknak, egy x éves fiúnak vagy lánynak. Ha az ember ebben a közegben dolgozik és érdekli is a dolog, akkor ösztönösen olvas, jár utána és figyel  - tapasztalatot gyűjt - olyan dolgokra, amely a blog anyagát adják.
Persze követhetjük a trendeket is, de meggyőződésem szerint a top 5,10 stb válogatások nem biztos, hogy tartalmazzák a gyermekünk számára legjobb könyvet. Az ajándékozásnak meg csak úgy van értelme, ha a könyvet a gyerek kézbe is veszi, és nem csak akkor, amikor leporolja.

A blog összegyűjtötte azokat a kiadói oldalakat, amiket érdemes követ, akár hírlevél, akár rss vagy facebook szinten. Volt szó szerzőkről és illusztrátorokról, ez is egy olyan csali ami alapján meg lehet szerettetni egy gyerekkel az olvasást - mert ha tetszik az illusztrátor, akkor tőle lehet még vásárolni könyveket, de ugyanez igaz a szerzőre is.
Ha megtaláltuk amit érdemes követni, akkor a számítógép és internet határtalan ablakot nyitnak arra, hogyan kövessük, figyeljük ami számunkra fontos lehet. De addig is a blog a megtalálásban ad kis kulcsokat, tippeket, hogy merre is indulhatunk
el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése