keresés

2017. május 3., szerda

A legjobb kiterjesztett valóság appok

A kiterjesztett valóság (AR) sokáig csak futurisztikus elképzelésnek tűnt, ám mára már kifejlődött a szükséges alaptechnológia. Az évek múlásával folyamatosan egyre jobbá és pontosabbá válnak a szoftverek, amelyek hidat képezhetnek a valóság és a virtuális világ között a telefonokban lévő GPS és kamera segítségével.

Nagy a választék a prémium fizetős alkalmazások és az ingyenesen letölthetők, valamint a profi és a kezdő fejlesztők megoldásai között. Azonban sokszor a hasznos alkalmazások kiválasztása nehezebb, mint azok használata. A továbbiakban a szerzők összegyűjtöttek a szerintük leghasznosabb appokat.



A legérdekesebb AR appok

Pokémon GO
Ki ne ismerné a Pokémon GO-t, a Nintendo szenzációját, amely elhozta és széles körben ismertté tette az AR-t a nagyközönségnek? Természetesen a lista első helyére került játékkal pokémonokat fogdoshatunk szerte a világban, az AR segítségével.

Ink Hunter

Ha szeretnénk megtudni, hogy állna egy tetoválás, elég letölteni az Ink Huntert, ami a testünkre vetíti a különböző mintákat.

WallaME

Ennek segítségével rejtett üzeneteket helyezhetünk el falakon világszerte az AR segítségével, amelyet az ezen appot használó emberek fognak csak látni.

Google Translate

Fényképezzük le az ismeretlen szöveget és máris kész a fordítás, amelyet az AR karakterfelismerés hoz el nekünk.

Zombies GO!

Az app zombikat vetít kameránk elé, akiket le kell vadászni. Ilyen is lehet az AR-szórakozás.


Augmented Car Finder

Ha nem találnánk autónkat a boltból kifelé jövet, az AR most is hasznunkra lehet ezzel az appal. Csak tápláljuk be a koordinátákat, mielőtt bemegyünk, és máris megspórolhatjuk a kavarodást.

Lavar

A Lavar segítségével a nyomtatott hirdetések és reklámok által népszerűsített termékeket találhatjuk meg, a kiterjesztett valóság lehetőségeit kiaknázva.

ROAR

Az előző alkalmazáshoz hasonlít a ROAR, amely a beszkennelt kameraképről árlistát is szállít, bizonyos ételek összetevőit, vagy akár egy filmplakát szkennelésével jegyet is keres a legközelebbi vetítésre, és ez még csak a kezdet, hiszen az app folyamatosan fejlődik.

SpotCrime

A SpotCrime tartózkodási helyünkhöz közeli bűnesetekről gyűjt nekünk információt, segítve ezzel útvonalunk megtervezését, ha kell, óvatosságra int. Ez az alkalmazás jelenleg az USA-ban, az Egyesült Királyságban és Kanada egyes részein üzemel.

Amikasa

Ennek az appnak köszönhetően a kiterjesztett valóság technológiáját hívhatjuk segítségül lakásunk berendezésének megtervezéséhez. A program kivetíti a kamerával figyelt szobába a kiválasztott bútorok látványtervét, amely hasznunkra lehet felújításnál, költözésnél.

Összegzés

A Digital Trends átfogó, de mégis könnyed és kompakt bemutatást írt a jelenleg elérhető érdekes, újszerű, és hasznos, vagy csak egyszerűen szórakoztató okostelefonos AR alkalmazásokról. Említettek praktikus appokat, mint az Amikasa, vagy a Google Translate, érdekeseket, mint a ROAR, vagy az Ink Hunter, és játékosakat, mint a Pokémon GO!. A cikk segítségével bárki felfedezheti a kiterjesztett valóság technológiájában rejlő előnyöket és forradalmi újdonságokat. 

Forrás: http://www.digitaltrends.com/mobile/best-augmented-reality-apps/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése