keresés

2017. május 29., hétfő

24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Avagy egy újabb jó ok arra, hogy egy helyen szemrevételezzünk egy rakat könyvet, nem csak felnőtteknek, hanem gyerkőcöknek is. A könyvek iránti szerelem kialakulásához nagyon könnyen vezethet, ha gyermekünket elvisszük egy ilyen eseményre: nagyon színes, illatos, nyüzsgő - ahogy egyébként a könyves szakma maga is.
A felnőtteknek szánt könyvektől elkülönítve kap helyet a Millenárison a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Külön Gyereksarok névvel találjuk meg a fenti honlapon a kisebb és nagyobb gyermekeknek szóló rendezvényeket. Ha már kedvelt könyvsorozatról van szó, akkor találkozhatunk akár kedvenc könyvünk szerzőjével pl.: Berg Judit, Vadadi Adrienn, Gévai Csilla, Kertész Erzsi stb.
Van aki praktikus tanácsokkal is ellátja a Fesztre menőket, ebből is látszik, hogy ez egy nagy dolog, amiből akár kultusz is lehet egy kis leendő olvasó életében.
A könyvkiadók életében az Ünnepi Könyvhét mellett/előtt egy hangsúlyos pont a Feszt, erre is készülnek új könyvek megjelentetésével és hát valljuk be, hogy a karácsonyi bejgli után következő renyhe időszakot igencsak felfrissíti.
A videó csak egy kis ízelítőt ad a hangulatból :) ezt mindenkinek személyesen kell átélnie :)



De lássuk csak, hogy mik azok a könyvek, amikre érdemes odafigyelni:

  1. Az első talán a Legendás állatok és megfigyelésük, mert megnéztük moziban, akkor már szinte kötelező meg is venni a többi mellé. Ez ugyan nem az, ami eltűnt a polcokról még tavaly, de azért már nagyon vártuk és ugyanúgy fogjuk szeretni, mert egy kis varázslat kell az unalmas hétköznapok ellen.
  2. Pax: Kicsit komolyabb általános sulisoknak, akik szeretik az állatokat, sőt elválaszthatatlanok tőlük. 
  3. Kalle nyomozni kezd: szintén a nagyobbaknak Astrid Lindgrentől, a Harisnyás Pippi szerzőjétől. (felnőtteknek: A tetovált lány nyomozóját e könyv alapján gúnyolják Kallénak) Ha már ott járunk a Móra Kiadó standjánál, akkor a felnőttek még kézbe vehetik a szerző háborús naplóját is. 
  4. Palkó és apa 2. - Vonaton, repülőn, biciklin. Egy igazán olyan könyv, amit apa mesélhet a kisfiának lefekvés előtt. Kevés ilyen van, tessék megbecsülni :)
  5. Todó kitálal a suliról - folytatás, de önállóan is megáll, rém vicces, mintha a gyerekszájat is überelné, Todó mindent visz.
  6. Kocsonyakirályfi - és valami szépen rajzolt, kis lányos mesés kötet, nem csak lányoknak, Szegedi Katalin meséiben és illusztrációiban sosem kell csalódnunk.
Ez csak öt, van még bőven, kinek mi tetszik -:) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése