keresés

2016. június 22., szerda

Biblioterápia a hálózati közeg jellegzetességeinek tükrében

Az értékpluralizmus

Kutatott témám, bár egyre jobban kezd ismertségre szert tenni hazánkban is, online felületeken még nem igazán képviselteti magát. A téma iránt érdeklődők, bármennyire is furcsa a mai világban, elsősorban konferenciákon, biblioterápiás társaságok rendezvényein ütköztetik nézeteiket, osztják meg egymással gondolataikat. Bármennyire is szimpatikus számomra a terület „valódisága”, „személyessége”, elengedhetetlennek tartom a téma online megjelenését, mely elősegíthetné a terület népszerűségének növekedését.

Hálózati tudásélmény

Blogom írása közben rá kellett döbbennem, hogy hazánkban úttörőnek tekinthetem magam, hisz nem találkoztam túl sok online fórummal, mely a biblioterápiával foglalkozna. Kezdeti céljaim, vagyis inkább lehetőségeim sajnos korlátozottá váltak (bibliterápiás kurzusunk elindítására sajnos nem került sor a félévben, mely munkám alapjául szolgált volna), ugyanis nem tudtam túl sok gyakorlati információval szolgálni olvasóimnak. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy bejegyzéseim az elméleti megalapozást elősegítették, s a későbbiekben reményeim szerinte lesz alkalmam gyakorlati tapasztalataimat is megosztani az érdeklődőkkel.

Hálózati időélmény

Az emberek legfőbb vonásai az évszázadok során alapjaiban véve nem változtak, így az interneten megjelenő biblioterápiával kapcsolatos elképzelések/tapasztalok időtállóak lennének, s sokáig lehetnének az utókor hasznára.

Hálózati térélmény


Véleményem szerint tématerületem szempontjából a legfontosabb hálózati térélményt a fórumok nyújthatnák, ahol a foglalkozások résztvevői, a terapeuták, valamint a laikusok oszthatnák meg tapasztalataikat, vitathatnák meg elképzeléseiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése