keresés

2022. május 4., szerda

A magyar divat kimagasló alakjai 3.

Vázlat arra miképp is nézne ki a weboldal tartalma

Első poszt

A főoldalon egy állandó poszt lenne látható a weblap céljáról az alábbi szövegezéssel:

"Az alábbi weboldalt a magyar divat és oszlopos tagjai bemutatására hoztuk létre, hogy a közönséghez közelebb hozhassuk az ipar nagyjait és bepillantást nyerhessenek egy-egy alkotásuk mögött megbúvó munkába és történetbe.

Az oldal támogatói: X, Y, Z"


Galéria menü

Az oldalnak mindenképp szüksége van egy multimédiás, jól felcímkézett galériára, amiben rendszerezve és összetett kereséssel meg lehet találni a tartalmakat. Továbbá a szerzői jogoknak megfelelően kell prezentálni őket, ehhez az eredeti tulajdonosok hozzájárulása is szükséges. Meg kell határozni milyen módon engedélyezik a tartalmak közzétételét és remélhetőleg a jövőben már saját eredeti anyagokat is posztolni tud a gyűjtemény. Ehhez saját interjúztatók, fotósok és videósokra lenne szükség, hogy minőségileg is megfeleljen az oldalnak. 

Tartalmi okaiból a keresés során a stílus, időszak és az anyagok is kereshetőnek kell lennie. Így a látogató olyan kereséseket is végrehajthatna, mint pl.: "60-as évekbeli vászon sportcipő"

A cél egy jól átlátható és színvonalas galéria lenne. Kialakítása hasonló lehetne, mint pl.: Victoria & Albert Museum online gyűjteménye.

Egy blogposzt általános tartalma

Általánosan egy adott személy körül forogna egy cikk tartalma. A példának Zoób Katit hoztam. A képzelt poszt rövid bemutatással kezdődne életrajzi és szakmai szemszögből. 

Retrospektív vagy friss interjúkat, beszámolókat közölnének tőle, amiben munkásságát, kreatív szemléletét mutatnák be. Majd híresebb darabjait, visszatérő motívumait. Zoób Kati esetében a szamár figura többször is visszaköszönt ruháin. A mögötte megbúvó történet a lányához kötődik. A divattervező eredetileg bábtervező volt és mikor megszületett a lánya, aki kicsi volt, de erős hozzákapcsolta a szamárfigurát, ami az életét is végigkísérte ahogy a kollekción is.

A cikket az elért díjakkal és a várható új kollekciókról való információval zárnák. 

Végül lapozható formátumban a ruhákról és a hozzákötődő eseményekről emberekről lennének képek, amik külön a galériába is felkerülnének. Fontos lenne az összekötés, ami során a galériából a hozzátartozó cikkekhez és fordítva is el lehetne jutni.  

Rendszeresség

Általánosan heti 1-2 történelmi témájú, lezárt vagy múltidéző cikk születne és havonta 1-2 friss, jelenleg is dolgozó, történő divatszemélyről vagy eseményről adna tudósítást

A támogatókat, kollaboránsokat a cikkeken belül konkrétan is fel kéne tűntetni ahogy az oldal alján is.

Az oldalmükődéséhez az adó 1%-os adományozása is lehetésges lenne (? :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése