keresés

2022. március 18., péntek

Kabuki Színház 1.

 














A projekt célja

A cél megismertetni, összesíteni a híresebb kabuki színészek csoportját "adatbázis" keretein belül. Azért gondolom, hogy jó lenne ismertetni az átlag embernek, mivel a kabuki műfaj és a japán kultúra ezen miliőjével nem oly gyakran találkozik össze a laikus. Persze, itt kivételt képeznek azon kutatók, szakemberek, a műfaj iránt rajongók, akik ismerik és szeretik ezen világot.

"A kabuki Japánban több mint négyszáz éve népszerű színjátékforma, amely eredetileg a XVII. században megerősödött nagyvárosi polgárság szórakozási igényeit elégítette ki. Színpompás díszletei és jelmezei, az európai barokk színpadtechnikáját is meghaladó szcenikai megoldásai, színészeinek szuggesztív arcfestése és bravúros mozgásformái ma már világszerte lenyűgözik a nézőket. Pedig az idők során alig változott. Története ugyanakkor megannyi titkot rejt." - japanalapitvany.hu

Híres kabuki színészek:

  • Ichikawa Danjūrō
  • Ichikawa Ebizō
  • Matsumoto Kōshirō
  • Nakamura Kanzaburō 


Célközönség

A projekt célközönsége leginkább azon felhasználókat célozná meg, akik teljes mértékben laikusok a témában, a fiatal felnőttektől egészen az idősekig, esetleg szeretnének többet megtudni a színészek életéről, karrierjükről vagy akár színészi hivatásuk elsajátításáról. 


A projekt haszna

Bemutassa és ismereteket adjon a felhasználók számára. A keleti kultúrába, színházművészetbe, színészi mesterségbe való betekintés, mélyebb tudás elsajátítása a már jól ismert nyugati kultúra mellett.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése