keresés

2020. december 3., csütörtök

Magyar ezredek az I. világháborúban

Megnevezés 
Magyar ezredek az I. világháborúban


A gyűjtemény nyitólapjának közvetlen URL-je


A gyűjtemény rövid leírása
A magyarezredek.hu oldal az Osztrák-Magyar Monarchián belüli Magyar Királyság területéről felállított alakulatok információs portálja.

Létrehozás dátuma
2017 

Tulajdonos megnevezése
Hadtörténeti Intézet
  

A magába foglaló honlap gyűjteményhez vezető  aloldalának megnevezése és URL-je



Egyéb intézmény

Monguz Kft.


Képernyőkép

        Gyűjtemény nyitólap



        Keresési felület 




        Múzeumi műtárgyak összetett kereső felülete




        Tételek listázása 




        Tétel+adatok




        Múzeumi műtárgyak tétel + adatok 





Információszolgáltatás

A magyarországi alakulatokról megjelent világháborús összefoglalásokat, fegyvernem történeteket, vitézi tettek gyűjteményeit dolgozza fel a portál. A gyűjtemény Bevezető menü pontja alatt egy igen rövid informatív leírás található a honlapról, valamit a nyitó oldalon található ezredtérképről, a digitális dokumentumtárról és az adatbázis használatáról. A digitális dokumentumtárban található kiadványokból a többoldalas nézetben kiválaszthatók a nyomtatásra szánt oldalak. Alkalmanként egy-egy dokumentumból 5-5 oldal nyomtatására van lehetőség. A webes rendszer fejlesztéséről nincs adat. A műtárgy fotók és az arcképcsarnokban megjelenő fotók nem letölthetők, csak nézegetni lehet.


Navigáció/struktúra/webdesign

A gyűjtemény címoldalán látható ezredtérkép, amely interaktív. A honlap dizájnja kicsit régiesnek tűnik, a betűtípus egyedisége miatt első ránézésre nehezen olvashatóak a menü pontok megnevezései, de a tartalom elérése nagyon izgalmas az egymásba ágyazott linkek által. Vannak igazán különleges megoldások is. A dokumentumokat egy jól strukturált kereső felületen keresztül is meg lehet találni. Nem csak a digitalizált könyv dokumentumok kereshetők, hanem a fotók és műtárgyak is.


Kínált formátumok

A kiválasztott dokumentum részletek pdf formátumban nyomtathatók ki.


Meta-adatolás, leírás, katalóguscédula-megjelenítés

A térkép egy kiválasztott részletére kattintva egy információs tábla jelenik meg, amely megadja az ott állomásozó hadtestek megnevezését. A megnevezésre kattintva egy felugró ablakban megjeleni az adott ezred leírása (törzs helyőrség, alakulatnév, zászlóaljak, hajtóka színe, gomb színe, alapítás ideje, ezrednap, névadó, ezredtulajdonos, Induló, dokumentumok). A leírás részletesen megadnak minden fontos adatott az ezredről. Ha elérhető, akkor az adott hadtestre vonatkozó egyenruha különböző jelzései is megtekinthető a leírás mellé illesztett képen, valamit a katonai induló is meghallgatható az „Induló lejátszása" gombra kattintva. A link egy youtube videóra viszi az érdeklődőt.


Web 2.0 eszközrendszer, interaktivitás

Az oldal nem tartalmaz Web 2.0 eszközöket


Közösségi média kompatibilitás

A gyűjteménynek nincs Facebook oldala és egyéb közösségi média oldalán sem szerepel, megosztható link sem található az honlapon. Az érdeklődő a Hadtörténeti Könyvtár honlapjáról érheti el.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése