keresés

2021. április 23., péntek

Könyvajánló - bezárva, mégis szabadon

     A pandémia okozta könyvtárbezárások miatt a könyvtárosok előtt két választás volt. Egy részük a könyvtáron belüli munkát preferálta (például: felújítás, állomány ellenőrzés), mások pedig új lehetőségeket, elérhetőséget kerestek közösségükhöz. Az utóbbiak saját könyvtári weboldalukon látták el információkkal olvasóikat vagy online közösségi oldalakon osztották meg állományuk egy részét, online rendezett programjaikat. Több közkönyvtár élt a házhozszállítás lehetőségével, a legtöbbjük blogbejegyzésben, online közösségi térben, saját weboldalon készített könyv- és/vagy programajánlókat. Online építették tovább és tartották meg közösségüket. 



#IOV2 #LeinerLaura #ifjúsági #romantikus


Egy ​év telt el az Iskolák Országos Versenye óta. A Szirtes tavalyi győzelme után a gimi összes diákja beadta a jelentkezését a következő évi megmérettetésre. Kocsis igazgatón hatalmas a nyomás: melyik négy diákja lehet képes a címvédésre amellett, hogy nem roppan össze a negatív kritikák, kommentek súlya alatt, ami az interneten és a táborban éri őket? Az igazgató úgy dönt, ezúttal nem a tanulmányi versenyeken jeleskedőket választ… A tizenhét éves Major Sára tehetséges táncos, azonban egy balul sikerült buli után kirakták a csapatából, a történtek miatt pedig megbélyegzetté vált az iskolájában. Éppen ezért ő is meglepődik, amikor Kocsis igazgató esélyt ad neki, és beválogatja a Szirtes Gimnázium csapatába, hogy három hasonló sorsú társával részt vegyen az Iskolák Országos Versenyén.

A négy név bejelentése nem kis meglepetést és felháborodást kelt a tanulók körében, az igazgató azonban bízik a megérzéseiben és a csapatában, így minden negatív reakció ellenére elindítja a Szirtes színeiben Major Sárát, Felcser Vivient, Fehér Rajmundot és Pap Dominikot.

A Bízz bennem az Iskolák Országos Versenye 2. trilógiájának első része.








(Horváth Anita)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése