keresés

2016. november 29., kedd

Horgászatról az internet előtt és az interneten kívül


A horgászatról olvasni, tájékozódni az internet előtt is lehetett már, sőt a horgász weboldalak is ezeknek a médiumoknak köszönhetik létrejöttüket. Máig megőrizték meghatározó szakmai poziciójukat, itt olvashatjuk a versenyhorgászok, elismert profik írásait. Ezen médiumok például a neves horgász könyvek, folyóiratok.


Itt megemlíthetőek a jelenleg is futó, nagy múltra tekintő hazai folyóiratok, mint a Magyar Horgász, amelyet a MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) alapított a horgászkultúra népszerűsítésének érdekében, vagy a Sikeres Sporthorgász, Pontyvilág és a Pecavilág.


A horgászat mára igazi sportággá nőtte ki magát, így tehát megemlíthetők a neves sporthorgász versenyek ezzel kapcsolatban, mint a világbajnokságok, európa bajnokságok, a különböző horgász ágazatok saját világ-, európa bajnokságai is. Itt felhívnám a figyelmet, egy nemrégiben történt eseményre, a bulgáriai Plovdivban rendezték meg a 63. Nemzetek Horgász Világbajnokságát. A finomszerelékes édesvízi horgászat legrangosabb versenyét, ahol a résztvevő 34 ország válogatottja közül a magyarok állhattak fel a dobogó legfelső fokára, megelőzve az ezüstérmes cseh és a bronzérmet megszerző angol válogatottat.

Évente megrendezésre kerülnek fontos horgászattal kapcsolatos események, ahol a horgászok az interneten kívül is találkozhatnak, és informálódhatnak, megvitathatják a témával kapcsolatos kérdéseket, segítséget nyutjhatnak egymásnak. Ilyen események  a horgász kiállítások, találkozók, különböző rendezvények. Ezek közül kiemelnék három hazai horgász rendezvényt, amik világviszonylatban is megállják a helyüket.


Kezdjük is a legnagyobbal, amire ha egyszer ellátogatunk, nagy a valószinüsége annak, hogy attól fogva a törzsvendégei leszünk. A FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállítás) a régióban vezető szerepet tölt be. A Kárpát-medence vadászainak és horgászainak nagyszabású találkozója, újdonságokat, felejthetetlen programokat, gyönyörű standokat és akciókat kínál a látogatóinak!

A PontyShow és a HorgászShow már két kisebb esemény, viszont ezek csak a horgászoknak szólnak, nem úgy mint a FeHoVa.
Egy kis rövid történeti áttekintést adnék róla:
"Az angliai show-k mintájára szerte Európában is rendeztek már pontyos szakkiállításokat, Magyarországon azonban még nem, holott a modern pontyhorgászat igencsak népszerűnek számított idehaza is, és a nagy márkák képviseletei éppúgy jelen voltak a piacon, mint a kisebb hazai csalis vállalkozások. Tehát a kiállítókat és az érdeklődőket csak össze kellett hozni, ám ez a találkozás egy új tartalmat, egy közösségi élményt adott a rendezvénynek – így született meg az első PontyShow 2009 novemberében, a budakalászi Omszki-tó melletti 1000 nm-es sportcsarnokban."


És itt a másik esemény, ami nagy részben megegyezik az előzővel, így túl sok újdonságot nem tudok mondani, de talán az egyik HorgászShow-t beharangozó szövegből kivett néhány mondattal jobban megismertethetem az olvasót ezzel az eseményel kapcsolatban.
"Ahogy már ez előző években is megtapasztalhatták a látogatók, ez a rendezvény nem csak egy hagyományos kiállítás lesz, hanem annál sokkal több! Együtt a legnagyobb sztárok, a legújabb trendek, a The Fishing and Hunting Channel támogatásával!Kiállítók között éppúgy megtalálhatóak lesznek a finomszerelékes termékeket kínáló cégek, mint a bojlis, nagypontyos és a ragadozó horgászok jól bevált márkái. Mind cégek, mind termékek tekintetében a horgászpiac egyedülállóan széles palettája fog megjelenni. Sőt, fantasztikus nyeremények és játékok is várnak azokra, akik kilátogatnak erre a három napra.
Professzionális színpadokon hihetetlen aprólékossággal fogjuk bemutatni a legújabb technikákat és felszereléseket, persze látványos video-bemutatókkal színesítve. A már jól bevált módon, többek között itt lesznek a ragadozóhalas horgászat szakértői, Bokor Károly és Koós Ferenc, valamint a Salmo Team Hungary is. (Dr. Kovács Adrián, Lukácsi Béla). Ott lesznek a könnyűszerelékes peca mesterei: Döme Gábor a hazai feederhorgászat „atyja”, Jankovich Krisztián, Králik Károly a Cralusso úszók feltalálója és Szílvási Szilárd.
A HorgászShow színpadán minden nap profi modellek varázsolnak fergeteges hangulatot a délutáni órákban, amikor is a legújabb horgász trendeket és a legjobb felszereléseket mutatják be látványos divatbemutató keretében."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése