keresés

2015. február 17., kedd

Minden, ami vámpír 3


    Az internet megjelenésével sokkal könnyebben tudunk vámpíros filmekre, sorozatokra és mesékre rákeresni. Az egyik legnépszerűbb ilyen oldal a port.hu, ahol nem csak az alkotásokról kapunk információt, hanem olyan személyektől is, akik már látták az adott művet. Ezek a hozzászólások lehetnek pozitívak és negatívak is egyaránt, melyek segítenek abban, hogy könnyebben el tudjuk dönteni, hogy érdemes megnézni a filmet, sorozatot vagy sem.
Vannak kimondottan olyan oldalak, ahol meg tudjuk nézni a különböző vámpíros filmeket, sorozatokat. Ezek közül némelyik fizetős, de van olyan, amit ingyen lehet használni.


Ilyenek például: 


   A könyvek terén pedig a moly.hu illetve könyves boltok, kiadók oldalai olyanok, ahol hozzászólásokat olvashatunk az adott könyvről, melyek abban segítenek, hogy érdemes-e megvenni vagy elég ha a könyvtárból kölcsönözzük ki illetve célszerű-e elolvasni őket. Elég a kereső részre beírni annyit, hogy vámpír, s majdnem az összes témával kapcsolatos könyveket megmutatja.

Ilyen oldalak például:


    Mind a filmes, sorozatos oldalak, mind a könyves oldalak elsődleges információt szolgáltatnak. Másodlagos információt szolgáltatnak a blogok és a facebook oldalak.
    A Facebook-on is hoznak létre oldalakat a különböző vámpíros alkotásokhoz, amikhez mi is hozzászólhatunk. Találhatunk olyan facebook oldalakat is, amiket nem nagyon fríssitenek. Célszerű megnézni, hogy milyen gyakran frissítik az oldalt, hogy olyan oldalnak legyünk tagja, ahol gyakrabban kapunk friss információkat. Facebook oldala manapság majdnem minden embernek van és egy olyan oldal, ahol megismerhetjük azokat a személyeket, akik szintén kedvelik az adott témát.         Vannak olyan filmes, sorozatos szereplők illetve írók, akik létrehoznak maguknak olyan facebook oldalt, ahova a rajongók leveleit és hozzászólásait várják. 

Facebook oldalak például: 

   Az internet megjelenésével nagyon sokan elkezdtek különböző témákban blogokat készíteni. Hasonló helyzet történt a vámpír témával is. Amikor Stephenie Meyer megírta az Alkonyat című könyvét és annak folytatásait illetve a televizióban elindult a Vámpírnaplók című sorozat nagyon sok rajongót szereztek. A rajongók közül többen elkezdtek blogokat készíteni, melyek közül vannak olyanok, amiket már nem frissítenek, de találunk olyanokat is melyeket a mai napig frissítenek. 

Ilyen blogok például: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése