keresés

2019. december 4., szerda

Képzőművészet Magyarországon a kezdetektől a XX. sz. közepéig

Képzőművészet Magyarországon a kezdetektől a XX. sz. közepéig

A gyűjtemény nyitólapjának közvetlen URL-je: https://www.hung-art.hu

A gyűjtemény leírása: A gyűjtemény tanároknak, diákoknak, hazai és külföldi érdeklődőknek kívánja bemutatni a magyar képzőművészetet, művészettörténeti hátterét és összefüggéseit, az egyes korszakokat, a művészeket és legfontosabb alkotásaikat. Az adatbázis a magyar mellet azonos tartalommal angol nyelven is elérhető.
Létrehozás dátuma: 1997
Tulajdonos, fenntartó: Krén Emil, Marx Dániel
Screenshots/Képernyőkép 
Gyűjteményi nyitólap

Keresési felület
Tételek listázása

Szerzői adatlap
Kép adatlap
  

Információszolgáltatás 
Az adatbázisban információkat találunk az adatbázis létrejöttéről, céljáról, kapcsolódását más projektekhez és jövőbeni céljairól. Az Információ menüben címszavak alatt összegyűjtve találunk információkat a rendszer működéséről, speciális szolgáltatásairól (képek letöltése, képeslap nyomtatása, tárlatvezetés) használatáról, a bemutatott képek adatait tartalmazó katalógusról,  a jogi vonatkozásokról, a rendszer készítőiről, fejlesztőiről, a felhasznált forrásokról, valamint további hasznos linkeket is megadnak. A gyűjtemény 2004-óta új tartalommal már nem bővült, akkor  450 életrajz és 5100 reprodukció szerepelt. Az életrajzokon és képismertetéseken kívül a Tárlatvezetés menüpont alatt rövid tanulmányok szerepelnek egy-egy korszak vagy irányzat bemutatására, ezeket virtuális kiállítások egészítik. 


Navigáció/struktúra/webdesign:
Az adatbázisban 2008 óta újabb fejlesztés nem történt. A struktúra és a design a 2000-es éveket tükrözi. Egyszerű, áttekinthető a struktúra, a különböző szolgáltatásokat külön-külön menüpontokból lehet elérni. A keresésre több lehetőséget kínál: Művész index, ABC index a művészekre és keresés menüpont a művekre. A navigáció a szerzők és műveik között egyszerű. A képernyő alsó és felső részén állandóan jelen lévő navigációs eszközök. Az Iker-ablak nézet lehetővé teszi a gyűjtemény két képének egyidejű megtekintését, összehasonlítását.

Kínált formátumok
Képek JPEG formátumban, képernyőre optimalizáltan, szöveg HTML
Meta-adatolás, leírás, katalóguscédula-megjelenítés 
A gyűjtemény képeiről részletes adatokat kapunk (mérete, milyen technikával készült, hol található) valamint a képfájlok adatait is megtaláljuk (felbontás, fájlméret, szín).
Web 2.0 eszközrendszer, interaktivitás
Regisztrálni nem kell. Emailben lehet észrevételeket tenni, valamint Vendégkönyv áll a látogatók rendelkezésére.A gyűjteményben található képek elküldhetők képeslapként.
Közösségimédia-kompatibilitás
A gyűjteményt 2008-óta nem fejlesztik, így sem Facebook oldala nincs, sem megosztható linkeket nem tartalmaz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése