keresés

2021. február 19., péntek

Vörösmarty az MTA KIK-ben

Alapadatok a gyűjteményről

Megnevezés

Vörösmarty Mihálynak az MTA Könyvtár és Információs Központban őrzött hagyatékából rendezett kiállítás virtuális anyaga

 A gyűjtemény nyitólapjának közvetlen URL-je 

http://vorosmarty.mtak.hu

A gyűjtemény rövid leírása

Mint ahogy az a megnevezésből is kiderül, Vörösmarty Mihálynak az MTA KIK-ben őrzött hagyatékából készült kiállítás virtuális anyaga tekinthető meg az adott oldalon. 

 

Létrehozás dátuma

2016

Az oldal létrehozója

MTA KIK

 

Képernyőképek

A gyűjtemény nyitóképe

 

Keresési felület

Az Irodalmi adatbázis fül alatti keresőfelület
 


 Tételek listázása

Vörösmarty A délsziget című művére keresve a következő találat érkezett


 A keresett mű PDF-ben letölthető.

 

Információszolgáltatás

Az Információk fülre kattintva (ami egyben nyitóoldalként is látható), megtudjuk, hogy mikor nyitották meg a kiállítást és meddig látható még az MTA KIK-ben, valamint azt, hogy mindebből virtuális kiállítás érhető el. A honlap alján az Impresszum lehetőségre kattintva információkat találunk arról, hogy kik szervezték és rendezték a kiállítást, kik készítették a honlapot, a grafikai tervet, ki írta a szöveget, illetve kik a képaláírásokat és kik készítették a képeket. Megjelölik a képek forrását, illetve a címlapon látható Vörösmarty akvarell készítőjének nevét közlik, és fellelési helyét is megadják.

Navigáció

A nyitóoldalra lépve a honlap tetején négy lehetőség közül választhatunk: Információk, Virtuális kiállítás, Irodalmi adatbázis, Dokumentumok. A Virtuális kiállítás opcióra kattintva megjelenik 8 csoport, melyek tematikus címeket kaptak. Bármelyik címet választva leírást/tartalmat és képeket találunk az adott témában. A képek külön megnyithatók és nagyíthatók; ezek nagy felbontásúak, így nagyítás után is jól olvashatók azok, amelyek kézírást vagy nyomtatott címlapot tartalmaznak, ábrázolnak. Az Irodalmi adatbázisra lépve egy mondatban röviden, lényegretörően megtudjuk, hogy mi célt szolgál az adatbázis. Továbblépve a Keresés az adatbázisban-ra Keresési útmutató segíti a használatot. A negyedik lehetőség a Dokumentumok fül, ahol megtaláljuk a kiállítás meghívóját, plakátját, kísérő füzetét, a megnyitó képeit, ugyanakkor a tárlatvezetést újra átélhetjük, hisz a videotorium oldalára "dob át" a Tárlatvezetés Babus Antallal gomb használata.
A honlap alján egy kattintással elérhető a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs központ oldala (ennek URL-je: https://konyvtar.mta.hu/), ahol további információk, hírek, lehetőségek várják az olvasókat.


Kínált formátum

A Dokumentumok alatt lévő Kísérő füzet teljes terjedelmében bárki számára elérhető PDF formátumban. Ez egy színes, szöveget és képeket tartalmazó 44 oldalas terjedelmű füzet. Ugyanígy az Irodalmi adatbázisban lévő találatok is letölthetők PDF fájlban.


Interaktivitás

Kommentelési lehetőség

E-mailben észrevételeinket, véleményünket közölhetjük az intézmény felelős munkatársaival.

Hírlevél

Hírlevélre való feliratkozás olyan formán lehetséges, hogy magának az intézménynek, az MTA KIK-nek a hírlevelére tudnak feliratkozni az érdeklődők, így minden egyes rendezvényükről, eseményükről értesítést kapnak a felhasználók.


Közösségimédia-kompatibilitás

A kiállítást magábafoglaló intézmény Facebook oldalának elérhetősége: https://www.facebook.com/mtakonyvtar. Közvetlenül a kiállításnak nincs Facebook eseménye, csupán az adatbázis szerkesztő (Sallai-Tóth László) közösségi oldalán került megosztásra a virtuális kiállítás URL-je (http://vorosmarty.mtak.hu/), illetve az eseményről aktuálisan több képet közöltek az intézmény Facebook oldalán. Az MTA KIK Faceebook oldalát 2118 ember lájkolta és 2288 követi. Havonta kb. 28-32 megosztás jellemző.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése