keresés

2020. május 19., kedd

Összehasonlító elemzés



Az OIK honlapján jelenleg három felületen érhetők el a a periodikákkal, ill. az előfizetett online tartalmakkal kapcsolatos információk. Ezek a következő úton érhetők el: 
1) A könyvtár honlapján a felső menüsávban: Rólunk > baloldali menüsáv: Gyűjtemények > Periodikák. Itt találhatjuk az általános információkat arról, milyen folyóiratok találhatók a könyvtár gyűjteményében.



2) Az előbb megnyitott Periodika gyűjtemény oldalon legörgetve, a 2020-ra előfizetett periodikák listája gombra kattintva láthatók azok a folyóiratok, amelyekre az OIK a folyó évben előfizetett. Itt nem különülnek el azok a tartalmak, amelyek kizárólag webes felületen érhetők el.


3) A könyvtár honlapján a felső menüsávban: Katalógusok, adatbázisok > baloldali menüsáv: Helyben használható online adatbázisok. Itt találhatók azok az adatbázisok, amelyekre a könyvtár előfizet. Az adatbázisokban megtalálható folyóiratoknak csak kis része azonos az OIK által külön előfizetett online folyóiratokkal. Ezért fontos, hogy az utóbbi kategória is vizibilitást kapjon, és a híre eljusson a felhasználókhoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése