keresés

2020. május 19., kedd

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár által előfizetett online folyóiratok


Weboldaltervezet: 


Téma: A weboldal egy aloldal, amely az Országos Idegennyelvű Könyvtár által előfizetett online folyóiratok listáját tartalmazza.
Cél: Az előfizetéses online folyóiratok listájának közzététele könnyen elérhető és jól látható felületen, hogy az Olvasók tisztában legyenek azzal, hogy a könyvtár szolgáltatja őket és ezzel biztosítsa a folyóiratok széleskörű használatát. 
Háttér: Az Országos Idegennyelvű Könyvtár nemcsak papíralapú folyóiratokra, webes adatbázisokra fizet elő, hanem olyan online folyóiratokra is, amelyek a Könyvtár gyűjtőkörének profiljába illeszkedve, tehát elsősorban az idegennyelvű irodalmi, nyelvtudományi területen, és általános idegennyelvű napi sajtóként funkcionálnak. Ezek lehetnek papíralapú orgánumok webes verziói, amelyek bővített tartalommal rendelkeznek és nem azonosak a papíralapú dokumentummal, mint pl. a Spiegel Online, vagy olyan periodikák, amelyek kizárólag online jelennek meg. 
Indoklás: Az OIK honlapján nem található meg a lista. A periodika gyűjtemény (https://www.oik.hu/periodikak) alatt nincsenek online folyóiratok, a 2020-ban előfizetett folyóiratok listája (https://www.oik.hu//periodika_lista_2020) pedig nem különbözteti meg a webes és papíralapú folyóiratokat, csak abban az esetben tesz utalást webes folyóiratra, ha annak papíralapú verziója is elő van fizetve (pl. Twentieth-century literature: https://opac3.oik.hu/hu/record/-/record/oik-goliat987329).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése