keresés

2023. december 21., csütörtök

Élőkönyvek - Egy fergeteges tartalomszolgáltatás ötletei

Az Élőkönyvek
Ez alatt azt értem hogy olyan tartalomszoláltatást hoztunk aminek, az ember mint élőkönyv a terméke.
Éppen ezért ez a tartalomszolgáltatás másként egyedi.A következőben kapnak egy ízelítőt milyen közös élőkönyv élményünk van, mi mindenből lehet olyan könyv amely méltó a az ilyen formájú élőkönyvtárhoz. Kis lényeink kulcsaink történeteink inspirációt adhatnak, amelyből, mind a tanár kollégák, mind a szülők, de minden kedves olvasónak rejthet itt egy két kedves, szívmelengető történet ízelítő.
Első élőkönyvünk: Murk a tüske nélküli süni
Igen nem feltétenül kell összekötöt papírréteg borítóval bevont írásos szövegnek lennie. Az egyik élőkönyvünk pontosan egy süni, akinek a gyerkekkel közösen adtuk a Murk (Répa) nevet. S a története azt mi magunk alkotjuk. A tüskéket amik nem bántanak, hanem erőségeink mi magunk ruházzuk fel vele őt. Talán pontosan Murk az aki bizonyítja maga a lény is lehet élőkönyv. Az által, hogy ő az aki szimbolizálja a történetünket. Murkot kifejezetten szeretjük, rengeteg közös élményünk van vele. 3 D teknikával készült.
A második Élő könyveink, maguk a könyvtárunkba élő Zugmanók
Akinek mindegyiknek külön történetük van. Ők adják az ÉLŐ Könyvtár műhelyünk rendjét, de az egész Zugkönyvtárunk is az ő szervezései alá tartozik, s a Rend kulcs örzői
A kép saját kép, A Zuglói Benedek ELEK EGYMI Zugkönyvtárban készült: Zugmanók csoportkép, A Zugmanók könyvtárunk egyik kedves kis lényei, akik az ETO alapján készültek, akkor színesednek, ha olvassák a könyveiket. Olvasó körökön egy egy Manó szokot szorgoskodni, annak függvényében, hogy az adott téma éppen kinek a szakterülete. Eddig megérkezet manóink: Kéki a Történelem, életrajz, földrajz zugból, Dekti az őskönyvtáros keresés szakértő, Rozi a művészet szorakozás sport zugból, Zöldi az alkalmazot tudományok zugból, Lingo Longi a Nyelvek s irodalom manója az ő gyerköce Pirinyó aki a mese manó. Őket szoktuk színesíteni könyvtárunkból, mindenkinek van több története, s ők is szó szoros értelemben felkerültek az élőkönyvtár polcára
Harmadik Élőkönyv - A zugmanók tanítványai: Magocska manó
Saját kép a magocska manókról, ők még nem zugmanók, nem is tudják milyen színűek, néha a hajúk színe változik annak függvényében melyik Manótól tanulnak. Ezek a manók kifejezetten segítőkészek ha keresés, vagy éppenséggel tanulásról van szó. Történeteik kedvesek s néha ügyetlenkednek, de ennek ellenére nagyon szeretjük őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése