keresés

2020. április 21., kedd

Weboldaltervezet Reménység foglyai címmel


A Reménység foglyai elnevezésű weboldal személyes indíttatásból, szenvedélyes kutatások nyomán született terv eredménye. Maga az elnevezés – utalva a tartalomra – bibliai eredetű, Zakariás próféta könyvéből származik, és arra a reményre utal, amely szerint egy napon helyreáll az eredeti rend, és Isten, minden dolgok és lények teremtője, ismét az emberek között lakik majd és félelem nélkül láthatják arcát.

A honlap koncepciójának kiindulási alapja a következő: abban az információtengerben, amely körülveszi a mai embert, már-már lehetetlen különbséget tenni igazság és hazugság között, mert sötétség borítja a Földet, és éjszaka a népeket. (Ézsaiás 60:2) Létezik-e abszolút igazság, van-e iránytű, honnan jövünk és merre tartunk? Egyáltalán, kik vagyunk és milyen céllal, milyen rendeltetéssel élünk? Van-e kiút a válságokból és merre? E kérdésekre – meggyőződésem szerint – a legmegbízhatóbb választ több ezer éve a Biblia, mint iránytű adja és adta. Más kérdés, hogy hányfajta módon értik, értették, félreértik és félreértették az idők folyamán. Nagyon lényeges igazságokat belep ugyanis a babonák, a hagyományok, a kishitűség, a kötött szervezeti keretekben gondolkodás homokja. Ezeket mind ki kell ásni, hogy a világ szellemi értelemben megelevenedjen és visszataláljon az eredeti, édeni kapcsolathoz Istennel. Ő ugyanis valóságosan létező, örökkévaló, szeretetteljes Lény, aki világosságot és reményt kínál az ember számára egyéni és közösségi szinten egyaránt. A Szentírás egy lehetséges csatorna, amelyen keresztül Ő közeledik hozzánk. Marcel Proust szerint a Könyvek Könyve olyan kút, amely kimeríthetetlenül ontja a kincseket. Legfőbb üzenete röviden: Isten leghőbb vágya személyes viszonyban lenni minden, a Földön élő emberrel.

A weboldal a negyedévente megjelenő folyóirat digitális formája. Tartalmát tekintve olyan – többnyire saját – írások gyűjteménye, amelyek a Biblia igéi, részletei, történetei alapján készültek és bátorítást, útmutatást, reménységet nyújtanak a hétköznapokban. A Szentírás iratai nem mesék gyűjteménye vagy mára érdektelennél vált történelmi események leírásai. Olyan, gyakran nem könnyen megérthető igazságokat tartalmaznak, amelyekre ma is szükségünk van az élethez és egyben megmutatják a jövőt. Az írások középpontjában Jézus Krisztus, Isten Fia áll. A Reménység foglyai mindegyik tanulmánya új, örömteli felfedezésből, megértésből született. Olvashatók továbbá személyes történetek, amelyek az Istennel való kapcsolat felejthetetlen pillanatait örökítik meg. A folyóirat – állandó és alkalmi munkatársaival együtt , keresztény, felekezetfüggetlen, a Szentíráshoz ragaszkodó szemlélettel törekszik egy igaz istenarcot bemutatni.   Mint a reménység egyik foglya (Zakariás könyve 9:12), egyben Krisztus rabja vagyok, aki sokkal többet akar adni nekünk, mint amiről valaha is álmodtunk: önmagát, és ezzel együtt örök szabadságot és valódi boldogságot. A remény központi magja, hogy Jézus hamarosan visszatér, és ezzel együtt közeledik a földi történelem lezárása. Ezért (is) rendkívül fontos megismerni Őt, személyes szeretetkapcsolatba kerülni Vele, és felkészülni az örökkévalóságra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése