keresés

2015. szeptember 30., szerda

Viking hétköznapok 1.

Elsősorban a történelem iránti érdeklődésem miatt választottam a témát, szeretném a vikingekről kialakított szárnyas sisakos barbár sztereotípiát megváltoztatni.
A vikingek mindig is a skandináv emberek figyelmének középpontjában álltak, számos szakirodalom, film és weboldal foglalkozik velük. Magyarországon már kevésbé kutatott a téma, nincs annyi kutatás, sem szakirodalom, mint külföldön. Az ezzel kapcsolatos magyar webes kínálatot szeretném bővíteni.
Emellett érdekes lehet még meg figyelni, hogy egy a témáról szóló sikeres sorozat mennyire irányítja az átlagember figyelmét az adott témára, mennyire növeli meg az adatszolgáltatást a vikingekkel kapcsolatban.
A saját blog felépítését úgy képzeltem el, hogy az életmód egyes területeit (pl.: öltözködés, vallás, kereskedelem) bemutatom egy-egy tanulmány segítségével. Ezeket a bejegyzéseket a sorozat segítségével illusztrálom majd (kép, videó, zene). Így a rajongók az ismerős arcok mellett akár szívesebben is olvasnak majd a vikingek világáról, melyet az egyes részek bemutatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése