keresés

2023. június 18., vasárnap

Papír-írószer Addict - egy tartalomszolgáltató blog koncepciója

 "Papír-írószer Addict" - egy tartalomszolgáltató blog koncepciója

A digitalizáció ellenére reneszánszát élik az offline adatrögzítése módszerek, az irodaszer (papír, írószer, notesz, jegyzetelési, írási módszerek) kedvelők, használók blogjai és  videócsatornái.

Külföldön nagy hagyománya és széles közönsége van. Önálló szubkultúraként is megállja a helyét. A kézzel történő írás, papírhasználatnak elkötelezett rajongói vannak, és ezeket hozná össze a blog, inspirálná a közös tevékenységre.


Rengeteg érv szól az indítás mellette, alább néhány:

Szenvedély és közösség: Egy blog segítségével megteremthetjük a közösségi élményt, ahol hasonló érdeklődésű emberek találkozhatnak, megoszthatják tapasztalataikat és inspirálódhatnak egymástól.

Kreativitás és inspiráció: Az írószer és papír különleges lehetőségeket kínál a kreativitás kibontakoztatására. A blogon bemutathatjuk inspiráló művészeti projekteket, DIY ötleteket, tippeket és trükköket a színes ceruzák, tollak, jegyzetfüzetek, matricák és sok más kiegészítő felhasználásával.

Termékek és értékelések: A blog lehetőséget ad arra, hogy bemutassuk a legújabb írószer és stationery termékeket, valamint részletes értékeléseket készítsünk róluk. Így segíthetünk a közösségnek eligazodni a különböző márkák, típusok és stílusok között, valamint segítséget nyújthatunk a legmegfelelőbb eszköz kiválasztásában.

Tippek és trükkök: A papír és írószer világában rengeteg tipp és trükk rejtőzik. A blogon megoszthatunk praktikus tanácsokat az írástechnika, a szervezés, a jegyzetelés és a kreatív projektek terén. Ezáltal segíthetünk az olvasóknak hatékonyabban használni az eszközeiket és jobban kihasználni a papír-írószer világának előnyeit.

Fejlődés és kutatás: Az írószer és stationery területe folyamatosan fejlődik, új termékek, technikák és trendek jelennek meg. A blog révén lehetőségünk nyílik a kutatásra és a naprakészen tartásra. Ismereteinket folyamatosan bővíthetjük, és megoszthatjuk az olvasókkal a legfrissebb információkat és fejleményeket.

Könyvtártudományi szempontból négy alterületet látok amivel egyedivé lehet tenni a blogot:

1) Magyar papír és írószer történet: Bírótól a Pax tollig, minden amit a magyar írószer előállított az elmúlt évtizedekben, évszázadokban.

2) Technológia: Hosszútávú megőrzéshez információk a most és régen használt technológiákról, festék, pigment anyagokról, papírfajtákról, azok tulajdonságairól, gyártási paramétereiről.

3) Tanulás, oktatás támogatás: Jegyzetelési és tanulási módszerek támogatása papír alapon.

4) Szubkultúra: Magának a stationery/irodaszer kedvelő szubkultúrának a kutatása, bemutatása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése